Akşener'den CHP'nin Çankırı adayına jest

Akşener'den CHP'nin Çankırı adayına jest

Cumhurbaşkanı adayı ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Çankırı'da düzenlediği mitingin sonunda, 'Millet İttifakı' üyesi CHP'nin milletvekili adayı Murat Berat Atalay'ı sahneye davet etmesi seçmene olumlu yansıdı.

İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener'in dün Çankırı'da düzenlediği, yaklaşık 4 bin dolayında vatandaşın katıldığı mitingin yankıları sürüyor.

24 Haziran'da yapılacak olan genel seçimde AK Parti'nin hayli iddialı olduğu Çankırı'da 2 milletvekilinden bir tanesinin 'Millet İttifakı' tarafından seçilmesi için yoğun bir çalışma sergileyen İYİ Parti Çankırı teşkilatına Cumhurbaşkanı adayı ve partinin Genel Başkanı Meral Akşener'in miting düzenleme kararı partilileri hayli memnun etmişti.

Meral Akşener'in 4 Haziran'da Çankırı'ya geliş programının açıklanmasından sonra siyasi gözlemcilerin merakla beklediği miting, dün Belediye Meydanı'nda coşkulu bir topluluğun katılımı ile gerçekleşti. Akşener'in konuşmasını tamamlamasından sonra İYİ Parti milletvekili adayları Aydın Ayanoğlu ve Gamze Atalay'ı daveti ile birlikte sahneye bir ismin daha çıkmasını istedi!

Akşener'in ağzından "CHP adayı kardeşimizi de sahneye alalım" cümlesi çıktığında miting alanında bulunan vatandaşlar kısa bir süre şaşkınlık yaşarken, bu şaşkınlık yerini alkışlara bıraktı. Akşener'in davetini kırmayan CHP Çankırı milletvekili adayı Murat Berat Atalay da sahnede yerini alarak unutulmaz fotoğraf karesinin ortaya çıkmasına neden oldu.

aksener-cankiri-chp-murat-berat-atalay-resim-06-001.jpg

"SEÇİLİRSEM CHP ROZETİNİ İL BAŞKANIMIZA TESLİM EDECEĞİM"
Yaşanan bu gelişme sonrası CHP Çankırı 1. sıra adayı Murat Berat Atalay'a ulaştık. Atalay'a konu ile ilgili olarak "Nasıl oldu da siz o sahnede yer aldınız?" şeklindeki sorumuzu; "İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı sayın Meral Akşener hanımefendi'nin yapmış olduğu siyasi jesti ne benim ne de miting alanında bulunan sevgili seçmenlerimiz kolay kolay unutmayacaklardır." dedi. Atalay sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ülkeyi 16 yıldan bu yana yöneten AKP'nin toplumda yarattığı ayrıştırma muhalefette olan bütün siyasi partilerin ortak sorunudur. Bizlerin bu konudaki bireysel gayretleri ile de bağlı bulunduğumuz siyasi partilerin işini kolaylaştıracağımızı düşünüyorum. Bu düşünceden yola çıkarak siyasi propaganda çalışmalarına başladığım ilk günden itibaren seçmenlere şu vaatte bulunuyorum: Şayet ben milletvekili seçilme şansını elde edersem, ilk gün yakamda taşıdığım partimin rozetini il başkanıma teslim edecek ve Çankırı'da yaşayanların milletvekili olarak TBMM'ye gideceğim. Görev sürem dolana kadar da yakama parti rozeti takmayacağım. Benim bu sözlerimi sizler de kayıt altına alınız ve aksi bir davranışta bulunursam bu açıklamamı bana hatırlatınız."

CHP Çankırı milletvekili adayı Murat Berat Atalay sözlerini şöyle sürdürdü:

"AKP'Lİ VEKİLLERİN KENDİ ARALARINDAKİ GERGİNLİK
ÇANKIRI İNSANINA DA OLUMSUZ YANSIDI"
"Bugün AKP iktidarının topluma yaptığı en büyük kötülüklerin başında siyayi gerginliği körükleyen hal ve davranışları hız kesmeden inatla sergilemesidir. 2002'den bu yana Çankırı'dan seçilen AKP'li vekiller görev yaptıkları dönemlerde kendi aralarında sürekli gerginlik yaratmışlardır. Hatırladığım kadarıyla Tevfik Akbak'la Hikmet Özdemir, Nurettin Akman'la Suat Kınıklıoğlu, İdris Şahin'le Hüseyin Filiz, Hüseyin Filiz'le M. Emin Akbaşoğlu iktidar milletvekili olmalarına karşın sürekli bir kısır çekişme içerisinde bulunmuşlar ve vekiller arasındaki bu uyumsuzluğun en büyük zararını da Çankırı insanı görmüştür. Öyle zannediyorum ki bu kısır çekişmelerden AKP kadroları da bıkmıştır. Bu durumu sahada yaptığım siyasi çalışmalarda da gözlemliyorum.

Geride bıraktığımız 16 yılın başta Çankırı insanı olmak üzere ülke insanımıza çok büyük dersler verdiğini de görüyoruz. Bu derslerden çıkardıklarımızla önümüze baktığımızda siyasetin en önemli olmazsa olmazı 'halka hizmet' ise, bu hizmet hiçbir ayrımcılığa meydan vermeden vatandaşımıza hizmet vermek, her siyasetçinin temel ilkesi olmalıdır. Ben bu ilkeden yola çıkarak Çankırı'mıza ve ülkemize hizmet etmenin gayretinde olacağım. Millet İttifakı üyesi İYİ Parti'nin de mitingine bu düşüncelerle katıldım ve miting sonunda, öncesinde 'Sayın Cumhurbaşkanım Çankırı'mıza hoş geldiniz' diyerek karşıladığım sayın Akşener tarafından sahneye davet edildim. Böylesine bir jesti de doğrusu beklemiyordum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler