Alevilere 'mum söndü' provokasyonu!

Alevilere 'mum söndü' provokasyonu!

Erzurum'da Alevi vatandaşların 'cem' yaptığı esnada elektrik şalteri indirildi. 'Mum söndü' provokasyonu yapılıyor diyen Aleviler salonu terketti.

Erzurum Erenler Derneği tarafından Palandöken ilçesindeki Büyükşehir Belediyesi’ne ait itfaiye müdürlüğü spor salonunda akşam saatlerinde cem programı düzenlendi. Erzurum ve Erzincan’dan çok sayıda Alevi vatandaşın katıldığı cem töreninin Çer’a bölümüne geçildiği esnada spor salonunun elektrik şalterinin indirilmesiyle ortalık karanlığa büründü.

‘Mum söndü’ iftirasına doğrudan muhatap kaldıklarını belirten Alevi’ler, salonu terk etti. İtfaiye müdürlüğü önünde toplanan grup, şalteri indiren kişi ya da kişilerin bulunmasını istedi. Yaşanan arbedeler üzerine olay yerine çok sayıda polis gönderildi. Çevik Kuvvet ekipleri, Alevi vatandaşların itfaiye müdürlüğü binasına girmesine izin vermedi. Bu sırada bazı vatandaşlar olayı protesto etmek için slogan atarak şehir merkezine doğru yürüyüşe geçmek istedi.

Alevi dedelerinin ve önde gelenlerinin sağduyulu hareketleri ve polisin iknasıyla grup olaysız şekilde dağıldı.

Erenler Derneği Başkanı Ali Kemal Demir, sorumluların bulunması için mıntıka polis merkezine gidip davacı olacaklarını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler