Ali Bayramoğlu 25 milyon dolarla Çankırıya geliyor

Ali Bayramoğlu 25 milyon dolarla Çankırı'ya geliyor

MÜSİAD eski Başkanı Ak Parti Rize milletvekili Ali Bayramoğlu'na ait BAB Şirketler Grubu OSB'de yatırım kararı aldı.

MÜSİAD eski Başkanı Ak Parti Rize milletvekili Ali Bayramoğlu'na ait BAB Group Çankırı - Korgun OSB'de yatırım kararı aldı. Nisan ayının son haftasında imzalanan protokol ile Korgun OSB içerisinde 15 bin m2'lik bir alan BAB Group'a tahsis edildi. Tahsisle birlikte yatırımın iki yıl içerisinde gerçekleşmesi gerekiyor.

Konuyla ilgili olarak Sözcü18 Haber Merkezine bilgi veren BAB Group Şirketler Müdürü Fuat Alacahanlı "Bölgeye yatırımla ilgili olarak iki proje üzerinde çalışmalarımız halen devam ediyor. Bir tanesi makina ve motor yağları diğeri petrol türevleri üzerine. Yapılacak yatırımın tutarı yaklaşık 25 milyon dolar tutarında ve 40 kişilik bir istihdamı kapsayacak. Firma olarak yapacağımız yatırımla elde edeceğimiz üretim Karadeniz bölgesine yönelik olacak" dedi.

TARAF GAZETESİ YATIRIMINI GENİŞLETTİ

Öte yandan iki yıldan bu yana Korgun OSB'de hedeflediği yatırımı gerçekleştiremeyen Alkım Yayıncılık geçtiğimiz aylarda SPK tarafından halka açılma şansı bulunca, yaşadığı mali krizi önemli ölçüde atlatarak bölgedeki yatırımını genişletti.

Elde edilen bilgilere göre Alkım Yayıncılık, OSB'den 10 dönümlük ilave bir yer daha alarak, Taraf gazetesinin İçanadolu baskısının dışında, yayınevine ait kitapların basımı ve ambalajlama işini Korgun'da gerçekleştirecek.

YENİ OSB İDARE BİNASI TAMAMLANDI

Korgun OSB kurulduğu günden bu yana idare binası olarak kullanılan mekan ihtiyaçlara yanıt vermediğinden yeni bina yapımı gerçekleştirildi. Dekorasyon çalışmalarının sürdüğü bugünlerde yeni idare binasına taşıma sürecinin mayıs ayının ilk yarısında tamamlanacağı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler