Ali İsmail Korkmaz davasında karar çıktı

Ali İsmail Korkmaz davasında karar çıktı

Eskişehir'deki Gezi protestoları sırasında üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz’ın linç edilmeye kalkışılmasından 38 gün sonra ölümüyle ilgili dava 7. celsede karara bağlandı.

Mahkeme Başkanı, kararı okumaya başlamadan önce ''Karar eleştirilebilir, tepkilerinizi dışarda gösterin lütfen'' dedi. Sanık Mevlüt Saldoğan'a indirimle 10 yıl 10 ay hapis cezası verildi. Sanık polis Yalçın Akbulut için 12 yıl, indirimle 10 yıl hapis cezası verildi.

1’i polis 5’i tutuklu 8 kişi hakkında kasten adam öldürmek ve bu suçu kolaylaştırmaktan 10-15 yıl hapis ile müebbet hapis arasında ceza istemiyle Eskişehir’de açılan dava, kamu güvenliği gerekçesiyle Kayseri’ye nakledilmişti. Geçen celse beklenen karar, davanın tutuklu 1 numaralı sanığı Mevlüt Saldoğan böbrek ameliyatı mazeretiyle gelmeyince ertelenmişti. 

MAHKEMEDEN ÇIKAN KARARLAR
Sanık Mevlüt Saldoğan'a kasten yaralama sonucu ölüm suçundan 13 yıldan 1/6 indirimle 10 yıl 10 ay hapis cezası ve tutukluluuğunun devamına;

İsmail Koyuncu, Ramazan Koyuncu ve Muhammed Vatansever için 8'er yıl, 1/6 indirimle 6 yıl 8 ay;

Ebubekir Harlar 8 yıl, yardım seviyesinde kaldığından 1/2 indirimle 4 yıl, 1/6 indirimle 3 yıl 4 ay, tutukluluk süresi sayılarak tahliyesine;

Davanın sanık polislerinden Şaban Gökpınar ve Hüseyin Engin için ise beraat kararı verildi.

b73rbcxiaaiisuf.jpg

ANNE KORKMAZ HAYKIRDI
Anne Emel Korkmaz, kararın açıklanmasından sonra yaptığı konuşmada; "İnsan canı bu kadar ucuz olmamalıydı. Bütün dünya şahit oldu nasıl katledildiğine. Ben bakamadım. Bu kadar ucuz mu benim oğlumun canı?" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler