Ali İsmail Korkmazın katil zanlısı 4 kişi tutuklandı!

Ali İsmail Korkmaz'ın katil zanlısı 4 kişi tutuklandı!

Ve mızrak çuvala sığmadı.

Eskişehir'de Gezi Parkı eylemleri sırasında eli sopalı kişiler tarafından dövülerek öldürülen üniversiteli Ali İsmail Korkmaz soruşturmasında gözaltına alınan sekiz kişiden dördü tutuklandı. Zanlılardan 1'i polis, 3'ü fırıncı
 
Korkmaz'ın dövülme anının bir işyeri kameralarına yansıdığı ve faillerin bu görüntülerden tespit edildiği öğrenildi. Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Çetingül olaya ilişkin, "Kentteki Gezi Parkı eylemleri sırasında eli sopalı kişilerce dövülerek öldürüldüğü ileri sürülen üniversiteli Ali İsmail Korkmaz olayına ilişkin dün geceden itibaren ölümüyle ilgili toplam 8 kişi gözaltına alındı. Jandarmada ifadeleri alındı. Bu şahısların 4'ü kamu görevlisi, 4 sivildi. Bu kamu görevlilerinden birisi tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edildi. Sivil şahıslardan 3'ü de tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi. Olayla ilgili bir kişi aranıyor" dedi.
 
JANDARMA KURTARDI
Olay gününe ait bölgedeki farklı mekanlara ait 3 güvenlik kamerası görüntüsü ise açılamadı, bazılarında ise görüntü olmadığı belirlendi. Bunun üzerine başsavcılık soruşturmayı derinleştirdi. Bu görüntülerden birinin işyeri sahibince o esnada elektrikleri kestiği için kameralarca kaydedilmediği belirlendi. Savcılık açılamayan ve görüntüleri silindiği ileri sürülen 2 kamera görüntüsünün açılması ve görüntülerin geri getirilmesi için Adli Tıp Kurumu ile jandarma kriminale gönderdi. Jandarma kriminal olay günü bölgedeki bir fırına ait olan ve silindiği ileri sürülen güvenlik kamerası görüntüleriyle ilgili çalışmasını tamamladı. Kriminal ekipleri, uzun süren teknik çalışmanın akabinde söz konusu fırına ait silindiği ileri sürülen güvenlik kamerası görüntülerini geri getirdi. Söz konusu CD'deki görüntülerde Korkmaz'ın dövülme anının yer aldığı ve bu görüntülerde Korkmaz'ın dövülmesi olayını gerçekleştirenler net olarak belirlendi. 
 
GÖRÜNTÜLERDEN BELİRLENDİLER
Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, daha önce silindikleri iddia edilen üç güvenlik kamerasından biri olan, Harman Ekmek Fırını’ndaki kamera kayıtları, jandarma tarafından açıldı. Görüntüleri izleyen savcılık, Harman Fırını’nı işleten İsmail Koyuncu, amcaoğlu Ramazan Korkmaz ve eniştesi Muhammed Vatansever ile fırında görülen Mevlüt Sağalman adlı bir polisi Odunpazarı Jandarma Komutanlığı’nda ifadelerini aldıktan sonra tutuklanmaları için mahkemeye sevk etti. Olay kapsamında ilk şüpheli olarak ifadesi alınan fırıncı İsmail Koyuncu, hakkındaki suçlamaları reddetmiş fakat daha sonra sivillerin elindeki meşe odununun fırından alındığı ileri sürülmüştü.
 
O ŞÜPHELİ BIRAKILDI
Bu arada olayın şüphelisi olarak 19 gün önce tutuklanan Serkan K. ise dün gece faillerin tespit edilmesinin ardından serbest bırakıldı.
 
BASIN TOPLANTISI YAPTI
Başsavcı Orhan Çetingül, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Hasan Gönen ile birlikte Adliye Konferans salonunda basın toplantısı düzenledi. Kendilerini baskı altına alan, zan altında bırakan, canlarını yakan, kamuoyunu yanlış yönlendiren, kafa karışıklığına yol açan haber ve yorumlara rağmen soruşturmanın gizliliği ilkesi ve soruşturmanın selameti açısından bu zamana kadar susmak zorunda kaldıklarını anlatan Başsavcı Çetingül, Korkmaz'ın dövüldüğü olay diye basına servis edilen ve televizyonlarda yayınlanan ilk görüntülerin olayla hiç ilgisinin olmadığını belirterek, "Bu görüntülerden hareketle yola çıkmış olsaydık, yanlış kişiler hakkında işlem yapılmış olacak ve çok daha büyük mağduriyetlere yol açacaktı. Bu görüntüler yayınlandıktan sonra aleyhimize yapılan yorumların insaflı olmadığını düşünüyoruz" dedi.
 
YANLIŞ YÖNLENDİRİLDİK
Israrla jandarma kriminale göndermiş oldukları görüntülerin çözümünü beklediklerini, olayı aydınlatacak en güvenilir delilin bu olduğunu düşündüklerini belirten Başsavcı Çetingül, "Buna rağmen olayın tanığı diye getirilen kişilerin ise bilerek veya bilmeyerek bizi yanlış yönlendirdiklerini gördük. Nitekim başka dövülme olayının şüphelisi olan şahıs, sanki Korkmaz olayının failiymiş gibi bize sunuldu. Bazı tanıkların da bu yöndeki ifadesi üzerine bu şahıs tutuklandı. Kamera görüntülerinin gelmesi üzerine derhal serbest bırakıldı." diye konuştu.
 
GÖRÜNTÜLERİN SİLİNDİĞİ DOĞRU
Bir işyerine ait kamera görüntülerinin ise silindiğinin doğru olduğunu ifade eden Başsavcı Çetingül, şöyle dedi: "Silinen görüntülerden birincisi kimliği şu aşamada tespit edilememiş olan başka bir şahsın dövülmesine ait görüntü ile Korkmaz'ın dövüldüğü olaya ait 2. görüntüdür. İlk anda tutuklanan Serkan K. isimli şahsın henüz kimliği tespit edilememiş mağdura ait olan ilk olaya karıştığını belirledik. Ayrıca silme işleminin polis tarafından değil, olaya karıştığı iddia edilen bir esnaf tarafından bir başkasına yaptırıldığı beyanlardan anlaşılmaktadır."
 
KORKMAZ'I ÖLDÜRDÜ DENİLEN
POLİS MEMURU DÖVME OLAYINA HİÇ KARIŞMAMIŞ
Bazı internet sitelerinde, 'Korkmaz'ı öldürdü' diye resimleri yayınlanıp hedef haline getirilip gözaltına alınan ve olayın görgü tanıklarına teşhis için getirilen polis memuru H.E.'nin ise Korkmaz'ı dövme olayına hiç karışmadığının tespit edildiğini belirten Başsavcı Çetingül, "Bu durum kamera görüntülerindende anlaşılmaktadır. Bu nedenle henüz deliller kesinleşmeden medya eliyle linç edilen bu polis memuruyla ilgili yapılanları da kamuoyunun vicdanına bırakıyoruz." dedi.
 
400'E YAKIN KAMERA GÖRÜNTÜSÜ İZLENDİ
Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Hasan Gönen ise şu ana kadar 400 yakın kamera görüntüsünün incelendiğini, ancak kendilerinin işine yarayan görüntülerin silinen kamera görüntüleri olduğunu ve bununda imagedan geri getirildiğini ve böylelikle faillere ulaşıldığını aktardı. 
 
4 KİŞİ TUTUKLANDI
Gezi Parkı olayları sırasında Eskişehir’de dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz’ın katil zanlısı olduğu iddiasıyla gözaltına alınan biri kamu görevlisi 4 şüpheli çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. İ.K., M.S., R.K. ve M.V. isimli şahıslar, cezaevine gönderildi.
 
Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla Ali İsmail Korkmaz olayıyla ilgili dün gece 8 kişi gözaltına alınmış, 4 kişi ifade verdikten sonra serbest bırakılmıştı. Biri kamu görevlisi olmak üzere 4 kişi tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edilmişti. 
 
KATİLLERİ BİLBORDLARDAKİ DUYURULARLA ARANIYOR
Ali İsmail Korkmaz'ın Eskişehir'de darp edilerek öldürülmesi sonucu, olayın faillerine ulaşma yönünde sürdürülen çalışmalara bir yenisi daha eklendi.
 
Şehir içerisinde, vatandaşların yoğun olarak bulunduğu Çarşı durağında bilbordlarda yer alan ilanlarda Ali İsmail Korkmaz'ın ölümü ile ilgili bilgisi olanlara çağrıda bulunuldu.
 
eskisehir-ismailkorkmaz-sozcu-resim-08.jpg
 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler