Ali İsmail Korkmazın ölümünde flaş gelişme!

Ali İsmail Korkmaz'ın ölümünde flaş gelişme!

Ali İsmail Korkmaz’ın dövülme anına ilişkin kritik görüntülerin silindiği Beşik Otel’in sahibi istihbaratçı çıktı.

Gezi eylemleri sırasında Eskişehir’de öldürülen Ali İsmail Korkmaz’ın dövülme anına ilişkin kritik görüntülerin silindiği Beşik Otel’in sahibinin emniyetin istihbarat elemanı olduğu ortaya çıktı...
 
Ali İsmail Korkmaz’ın dövülmesi olayı, Beşik Otel ve Harman Fırını’nın güvenlik kamera kayıtlarındaki silinmeler nedeniyle uzun süre karanlıkta kalmıştı. Beşik Otel’in görüntülerindeki 74 saniye ve 18 dakikalık silinen kısımlarda Korkmaz’ın dövülme anlarının kayıtlı olduğu, karşılaştırmalı görüntülü incelemeleriyle ortaya çıkmıştı. Otel sahibi Erdoğan Gözseçen, kayıp görüntüler için “elektrik şalterini indirdim” derken, emniyet amiri E.K.’nın ifadesiyle kameraları Korkmaz’ı dövenler arasında yer alan polis H.E.’nin kapattırdığı anlaşılmıştı.
 
besikotel-eskisehir-sozcu-resim-09.jpg
 
Müdürünün ifadesi çıkardı
Çelişkili ifadeler veren otel sahibinin emniyete çalıştığı ise Emniyet Basın Bölümü İstihbarat Bölge Müdürü M.M.B.’nin ifadesiyle ortaya çıktı. M.M.B., tutuklanıp serbest kalan Serkan K.’nın yakalandığı gün Emniyet’te ifade verdi. “Görev alanım içerisinde her türlü izin almaksızın görüntü alma, araştırma yetkim bulunmaktadır” diyen M.M.B. 15 Temmuz’da verdiği ifadede “Olayların başladığı günden itibaren Beşik Otel’in bulunduğu sokak ve çevresinde araştırma yapıyordum. Emniyet basın olduğum için tepki çekmemek için fotoğraf makinem yanımda bulunmuyordu” dedi.
 
‘Benim basın temsilcim’
M.M.B., ifade vermeye gelişini anlatırken de “Aynı kuruma hizmet veren benim basın temsilcim Erdoğan Gözseçen şüphelinin yakalandığını, kimliğinin belli olduğunu, Asayiş’te teşhiste bulunacağını söylemesi üzerine ben de yanına gelerek olay günü gördüklerimi izlediklerimi şüphelinin ağzından çıkanları yazılı olarak ifade vermek ve teşhiste bulunmak için Asayiş Şube Müdürlüğü’ne geldim” dedi.
 
‘Alim herkes okula gidiyor, sen yoksun’
Devrimci 78’liler Federasyonu tarafından hazırlanan ve ‘Gezi direnişçileri’ne atfedilen 12 Eylül Utanç Müzesi dün Ethem Sarısülük, Ali İsmail Korkmaz ve Mehmet Ayvalıtaş’ın ailelerini ağırladı. Ali İsmail’in annesi Emel Korkmaz, oğlunun tişörtüne sarılarak ağladı. (VATAN-Kemal Göktaş)
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler