Aliyevden 150 gazeteciye ev!

Aliyev'den 150 gazeteciye ev!

Dünyada bir ilk...

Azerbaycan basınının 138. yıl dönümünde, hükümet 150 gazeteciye ev hediye etti. 
 
Azerbaycan devleti tarafından gazeteciler için yaptırılan binanın daireleri, "Milli Matbuat Günü"nde yeni sahiplerine dağıtıldı. 
 
Cumhurbaşkanı Aliyev'in de katıldığı törende, daha önceden isimleri belirlenen gazetecilere, evlerinin anahtarları teslim edildi. 
 
Törende konuşan Aliyev, dünyada, devletin ev yaparak gazetecilere hediye etmesinin Azerbaycan dışında başka örneği olmadığını söyleyerek, daha önce bazı basın mensuplarının böyle bir öneride bulunduğunu, kendisinin de öneriyi olumlu bularak derhal gerçekleştirilmesi için talimat verdiğini kaydetti. 
 
"Evler dağıtılırken hiçbir siyasi görüş ve fikir farklılığının dikkate alınmadığını ve şeffaf bir seçim yapıldığını" belirten Aliyev, "ülkede hiçbir konuda ayrımcılık yapılmadığını ve her konuda herkese eşit davranıldığını" ifade etti. 
 
Azerbaycan'da basın özgürlüğü alanında yapılan reformlardan ve devletin basın mensuplarına ilgisinden bahseden Cumhurbaşkanı Aliyev, "Şimdilik 150 kişiye ev temin edildi. Fakat devlet desteğine ihtiyacı olan başka gazeteciler de var. Biz, gazetecilere destek vermeye devam edeceğiz. Evi olmayanlar için yeni binalar inşa edeceğiz" dedi. 
 
Aliyev, daha sonra gazeteciler için yapılacak yeni binanın temel atma törenine katıldı. 
 
Azerbaycan Milli Matbuat Günü
Azerbaycan ilk gazetesi olan Ekinci gazetesinin Hasan Bey Zerdabi tarafından ilk sayısının yayımlandığı 22 Temmuz 1875, ülkede Milli Matbuat Günü olarak kutlanıyor. Zerdabi'nin çıkardığı Ekinci gazetesi, dönemin zor şartları ve Çarlık Rusyası'nın uyguladığı sansür nedeni ile 1877'ye kadar sadece 56 sayı yayımlanabildi. 
 
Dönemin çok sayıda aydın ve fikir adamını bünyesinde barındıran ve halkın eğitilmesi, toplumun çağdaş medeniyetler seviyyesine ulaştırılması için yayım yapan Ekinci, Azerbaycan basını tarafından halen gazeteciliğin beşiği olarak kabul ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler