Alkol yasası için gözler Gülde

'Alkol yasası' için gözler Gül'de

Yasa, 'kısmi veto' ile karşılaşabilir...

Alkollü içkilerin sadece “sunum izni” verilen yerlerde açık olarak tüketilebileceğini hükme bağlayan, alkollü içkilerin parakende satışını 22.00-06.00 saatleri arasında yasaklayan, 18 yaşından küçüklere alkol satanlar ile 100 promil üzeri alkolle direksiyon başına geçenlere hapis yolunu açan yasa için gözler Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’de. Yasa dün Köşk’e gönderildi. 
 
Gül’ün 15 günlük inceleme süresi sonunda vereceği karar merakla beklenirken, AK Parti kurmayları Köşk’ten “onay” kararı bekliyor. Özellikle yasanın alkollü içki yasaklarıyla ilgili hükümlerine yönelik “kısmi bir veto” olasılığını ihtimal dahilinde görmediklerini vurgulayan AK Parti kurmayları, aksine bir kararın Köşk-Hükümet ilişkilerine darbe vuracağını “Veto kararı 3. Dünya Savaşını çıkartır” esprisiyle dillendirdi. Bazı AK Parti kurmayları ise veto olasılığı için “Siyasi intihar olur” dedi.
 
'KISMİ VETO' SÜRPRİZ OLMAMALI!
Yaşanan bu gelişmelerin ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yasayı en azından 'kısmi bir veto' ile onaylamaması ihtimali hiç de az değil.
 
Sosyal medyayı diğer liderlere nazaran daha aktif kullanan Cumhurbaşkanı Gül'ün, sokaktaki vatandaşın sesi olması da özellikle 'siyasi intihar olur' düşüncesinde olan AK Parti kurmayları için de ders olabilir.
 
Devlet Başkanlığı'na giden Türkiye'de, 'partili cumhurbaşkanı' yerine halkının düşüncelerine de önem veren bir 'cumhurbaşkanı' profili çizen Abdullah Gül'ün vereceği karar, önümüzdeki süreçte Türkiye siyasetinin şekillenmesinde önemli bir rol teşkil edeceği tartışılmaz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler