Allah kerim, Fatih Terim!

Allah kerim, Fatih Terim!

A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, Andorra maçının ardından önemli açıklamalar yaptı...

Fatih Terim şunları söyledi:
 
"Oyuncularımı kutluyorum. Kolay değil. Çok üzüldüler, moralleri bozuldu, kafalarını kaldıramadılar. Tabii ki Andorra bizim seviyemizde bir takım değil. 2-3 günde çok bir şey yapmadık ama uyarılarımızı dinledi oyuncularımız. Kovalayacağız, uğraşacağız. Sadece bizim yaptıklarımız yetmiyor. Dışarıda kalan bazı arkadaşlarımızı da işin içine katarak bir Milli Takım yaratmak istiyoruz. Kayseri seyircisine de teşekkür ederiz. İşte Milli Takım bu. Şimdi hemen döneceğiz ve Romanya maçına hazırlanmaya başlayacağız. Romanya'yı nasıl yeneceğimize bakacağız. Böyle oynamaya devam edeceğiz. O maçın atmosferi başka olacak. Bizi yendikleri zaman işi kolaylıyor onlar da. Bükreş'teki dezavantajları avantaja çevireceğiz. Kaybedeceğimiz kadar kaybetmişiz. Kaybedeceğimiz bir şey yok. Olimpiyat sunumlarını izledim. Hasan Arat benim hemşehrim. Başbakanımız da orada. Olimpiyatı bize versinler. Herkese verdiler zaten."
 
BASIN TOPLANTISI
A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim, "Güzel bir galibiyet oldu" dedi. Terim, Andorra'yı 5-0 yendikleri maçın ardından katıldığı basın toplantısında, iyi bir mücadele ve oyunun sonucunda farklı kazanmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Futbolcuları mücadelelerinden dolayı kutlayan Terim, şunları kaydetti:
 
"Güzel bir galibiyet oldu. Oyun da iyiydi. Andorra güçlü takımlar kategorisinde değil ama 11 kişiyle defans yapılınca, açmakta zorlanabiliyorsunuz. Nitekim ilk yarım saat de öyle oldu. Oyunun hep kontrolü bizdeydi. Pas yüzdemiz çok yüksekti. Pozisyon yüzdemiz çok yüksekti. Gol adedi çok fazlaydı. Sevindirici bunlar. Bir galibiyet, bir moral, bir silkinme olarak düşünüyoruz. Oyuncularımı kutluyorum. Hepsi coşkulu, çok istekli. Söylenenleri en iyi şekilde yaptılar."
 
"STADIN DOLU OLMASI LAZIM"
Tribünlerin dolu olmasının takımı olumlu etkilediğini dile getiren Terim, "Milli takımımız, böyle olması lazım. Stadın dolu olması lazım. Mili takımın hiçbir dönemde olmadığı kadar Türk insanına ihtiyacı var. Eğer birşey başarılacaksa hep beraber başarılır. Buraya gelince rengi kalmaz kimsenin. Herkes kırmızı-beyaza bürünür. Saha ve tribün birleşince ortaya güzel tablo çıkıyor" diye konuştu.
 
Milli takımın gruptaki şansının sorulması üzerine Terim, "Gruptaki durumumuz çok açık. Ne beraberlik, ne mağlubiyetle bir şansımız yok. Hep yensek de bir şey olmuyor. Rakiplerimizin puan kaybetmesi gerekiyor. Biz elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız. Romanya'da zor maç olacak, dikkatli davranmamız lazım. Kazanma adına her şeyi yapacağız" değerlendirmesini yaptı.
 
"KİMSE BENİM MİLLİ TAKIM VE
GALATASARAY'A BAĞLILIĞIMI TARTMASIN"
Terim, gergin olduğu yönündeki bir soruya da şöyle cevap verdi:
 
"Ben dengeleri gözetmeye çalışıyorum. Vazifeme odaklanmaya çalışıyorum. Gözümden bir şey kaçmasın diye uğraşıyorum. Saat başı birileri konuşup, yeni gündemler önüme geliyor. Öncelikle ben bunu hak etmiyorum. Benimle ilgili yargıya varıyorsunuz. Üç hafta önce ne dediysem, hala oradayım. Kimse milli takıma ve Galatasaray'a olan bağlılığımı tartmaya kalkmasın. Bunlarla ilgili kimsenin şüphe duymaya hakkı yok. Buna müsaade etmem ve etmeyeceğim. Herkesi sakinliğe ve desteğe davet ediyorum."
 
Türkiye'nin 2020 Olimpiyat adaylığına destek veren Terim, "Olimpiyatın kararı için son saatleri yaşıyoruz. Geleceğin Türkiye'si için çok önemli bir karar. Umarım alırız, istediğimiz gibi olur. Olimpiyatlar inşallah bizim olur ve emekler boşuna gitmez. Sayın Başbakan ve ekibine sevgi ve saygılarımı gönderiyorum. İnşallah iyi bir karar çıkar" ifadelerini kullandı.
 
Fatih Terim, Gökhan Töre ve Arda Turan'ın mücadele ve oyunlarından çok memnun olduğunu da sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler