Almanya göle döndü: 4 ölü

Almanya göle döndü: 4 ölü

Almanya’nın güney ve doğu bölgelerinde etkili olan ve "yüzyılın felaketi" olarak nitelendirilen selde 4 kişi öldü.

Sel nedeniyle sular altında kalan yerleşim birimlerinde binlerce kişi tahliye edildi. Birçok kentte afet alarmı verildi. Bavyera eyaletinin Passau kentinden geçen Tuna Nehri’nin su seviyesi son 500 yılın en yüksek seviyesine ulaştı.
 
Aşağı Saksonya eyaletinde geçen hafta selin oluştuğu caddede bisikletinden düşen ve sele kapılan bir kadının boğuldu, Baden-Württemberg eyaletinde de 3 kişi hayatını kaybetti. Deggendorf ve Straubing kentlerinde bugün yaklaşık 6 bin kişi tahliye edildi. Bitterfeld kentinde bir gölün taşma tehlikesi bulunduğu gerekçesiyle 10 bin kişinin evlerini terk etmek zorunda kaldığı öğrenildi.
 
Su seviyesi 7,37 metreye çıkan Elbe Nehri’nin taşma tehlikesi göstermesi nedeniyle Aşağı Saksonya eyaletinin Riesa kenti sakinleri tahliye edildi. Saksonya-Anhalt eyaletinde de endişeli durum bekleyiş devam ediyor.
 
Aşağı Saksonya eyaletinin Çevre Bakanı Stefan Wenzel, çok ciddi durumlara hazır olunması gerektiği uyarısı yaptı. Saksonya-Anhalt eyaletinden geçen Weisse Elster Nehri de Zeitz kenti yakınlarında 6,45 metre ile şimdiye kadar ölçülen en yüksek su seviyesine çıktı.
 
Merkel sel bölgelerini ziyaret etti
Öte yandan Başbakan Angela Merkel, bugün selden etkilenen Bavyera’da Passau, Thüringen’de Greiz ve Saksonya’da Pirna kentlerini ziyaret etti.
 
Merkel incelemeleri sırasında hükümetin 100 milyon avro acil yardım yapacağını bildirerek, "Çok şey için paramız var, bu acil durumda insanlara yardım etmek için yollar bulacağız" ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler