Almanyada 8 Türk yanarak can verdi

Almanya'da 8 Türk yanarak can verdi

Almanya'da çıkan yangında 7'si çocuk 8 Türk hayatını kaybetti.

Stuttgart kenti yakınlarındaki Backnang kasabasında çıkan yangında 7'si çocuk 8 Türk hayatını kaybetti.

Stuttgart yakınlarında bulunan Backnang kentinde eski bir deri fabrikası içerisinde yer alan binada çıkan yangında ilk belirlemelere göre 6'sı çocuk, en az yedi kişinin öldüğünü bildirdi. Yangında üç kişinin de yaralandığı ifade edildi.
 
Yangının saat 04.30'da çıktığı, bina kompleksi içerisinde 13 kişinin olduğu ancak bunların 8'inin cansız bedenlerine giriş katında ulaşıldığı öğrenildi. Yangınla ilgili olarak saldırı ya da kundaklama ile ilgili herhangi bir kanıtın henüz bulunmadığı bildirilirken, yangının elektrik kontağından çıkmış olabileceği düşünülüyor.
 
YANGINDA ÖLENLERİN KİMLİKLERİ BELİRLENDİ
Ölenlerin isimleri ve yaşları ise şöyle açıklandı: Anne Nazlı Özcan Soykan (40), Hatice Soykan (17), Yılmaz Soykan (14), Abdülkadir Soykan (8), İzzet Soykan (7), Yasin Soykan (6), Ahmet Soykan (3) ve Murat Soykan (6 aylık).
 
Yangın sonucu İbrahim Soykan'ın ise ağır yaralı olduğu öğrenildi.
 
image-(1).jpg

 

İLK AÇIKLAMA BEKİR BOZDAĞ'DAN
Bozdağ Twitter’dan yaptığı açıklamada, Almanya makamlarından yangının nedeninin ortaya çıkarılması için gerekenin yapılmasını beklediklerini belirtti.
 
Bozdağ, "Almanya Backnang'da bir evde çıkan yangında 7 kardeşimizin vefatı hepimizi üzdü. Allah rahmet etsin. Ailesinin ve milletimizin başı sağ olsun. Almanya'daki yangın hadisesinin çıkış nedeni, yetkililerin yaptıkları ve yapacakları çalışmaları yakından takip ediyoruz. Almanya'dan yangının gerçek nedeninin hiçbir şüpheye yer bırakmayacak şekilde açıklığa kavuşturmasını ve kamuoyuna açıklamasını bekliyoruz" dedi.
 
OZAN CEYHUN: NEONAZİLERDEN ŞÜPHELENECEĞİZ
Avrupa Parlamentosu’nda dördüncü ve beşinci dönem milletvekili olan Ozan Ceyhun ise "Elbette haklı olarak her yangında Neonazilerden şüpheleneceğiz" yorumunu yaptı.
 
Yine Twitter’dan açıklama yapan Ceyhun, "Bundan önceki Nazi cinayetlerinde de suçu Türkler arasında aranmış ve bu hatayı yapan sorumlular hala hesap vermemişken polis sözcüleri dikkatli olmalı ve iyicene araştırma yapılmadan çok bilmiş açıklama yapmamalılar. Bu konuda Almanya´ya güven duymayan Türkler haklı. Biz Türkler olarak elbette biz de araştırma sonucu beklemeliyiz kimseyi suçlamadan önce ama Alman polisi de aynısını yapmalı kimseyi masum ilan etmeden önce. Elbette haklı olarak her yangında Neonazilerden şüpheleneceğiz. Çünkü bu insanlık düşmanları hala faal durumdalar" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler