Almanya'yı soydu Türkiye'ye kaçtı... İki yıldır aranıyor

Almanya'yı soydu Türkiye'ye kaçtı... İki yıldır aranıyor

Almanya'da çalıştığı şirketinden yaklaşık 230 milyon lira çalarak kayıplara karışan Yasemin Gündoğan, her yerde aranıyor. 2 yıldır bulunamayan Gündoğan'ın Çeşme'de lüks bir villada tatil yaparken ve soygun anına ait fotoğrafları ortaya çıktı.

Sabah’ın haberine göre; Bremen'de doğan Ordu ili Perşembe ilçeli Yasemin Gündoğan bir süre kafelerde çalıştıktan sonra 2019'da para taşıma şirketi olan Loomis Deutschland'da işe başladı.

Merkez Bankası'ndan transfer edilen paraları bankalar için paketlemek ve ATM için para kasetlerini doldurmakla görevliydi. 2 yılın ardından çalışma sistemini tamamen çözen Gündoğan, aynı vardiyada görevli Henning B. ile yakınlaştı. 21 Mayıs 2021'de milyonluk vurgun için düğmeye bastı.

Almanya'yı soydu Türkiye'ye kaçtı... Tam 230 milyon lira... İki yıldır aranıyor - Resim : 1

Yasemin Gündoğan, soygun günü saat 14:00 sıralarında mesaiye başladı. Önce birim şefinden o günkü çalışma süreciyle ilgili bilgi aldı. 15:48 sıralarında para aktarım masasına geçen Gündoğan, diğer günlerden farklı yanına iki konteyner aldı. ATM kasetlerini dolduran, bankalara aktarılacak para torbalarını paketleyen Gündoğan, 20 milyonluk aktarımı gerçekleştirirken bir taraftan da düzenli olarak diğer konteynere para atmaya başladı.

Gündoğan, 15:48'de başladığı işi 20:40'ta sonlandırdı. 20:47'de iki konteyneri garajdaki para transfer ünitesine taşıdı. Saat 21:00'de Gündoğan, güvenliğe çöpleri atmak için garaj kapısını ve para transfer ünitesinin kapısını açtırdı. 21:15 sıralarında plakası bilinmeyen bir araç şubenin avlusuna girdi. 21:21 sıralarında konteyneri zorla sürükleyerek araca yükleyip kayıplara karıştı. Yapılan incelemede 8 milyon 196 bin 925 Euro'nun çalındığı tespit edildi.

Almanya'yı soydu Türkiye'ye kaçtı... Tam 230 milyon lira... İki yıldır aranıyor - Resim : 2

Yasemin Gündoğan'ın paraları Türkiye'ye kaçırdığı, arkadaşı 24 yaşındaki Büşra S. ve onun erkek arkadaşı Yiğit T.'nin de kendisine yardımcı olduğu belirlendi. Olay sonrası Türkiye'ye kaçan Yasemin'in, Çeşme'de lüks bir villada Büşra S. ile tatil yaptığı fotoğrafa da ulaşıldı. Almanya'ya geri dönen Büşra S. tutuklandı. Gündoğan ve Yiğit T. aranıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler