Alo Fatih, Sarıgül'ü sansürle!

Alo Fatih, Sarıgül'ü sansürle!

İnternete sızan yeni bir ses kaydında Erdoğan, Habertürk'ün Sarıgül haberlerine kızarak 'Alo Fatih' lakaplı Mehmet Fatih Saraç'a fırça atıyor.

İnternete sızan yeni bir ses kaydına göre Başbakan Sarıgül’ü sansürlemiş. Ses kayıtlarına göre, Başbakan Tayyip Erdoğan, Mustafa Sarıgül’ün destekçilerinden Hüsamettin Özkan, Habertürk’ün patronu Ciner’in kayınpederi olduğu için, Habertürk’ün Sarıgül’ün reklamını yaptığına inanıyor. Alo Fatih lakabı takılan Habertürk’ün üst düzey yöneticisi Mehmet Fatih Saraç’ı bu konu için arıyor ve uyarıyor. Saraç talimatı bizzat yerine getiriyor. Habertürk’te 1. sayfada yer alan Sarıgül haberleri bıçak gibi kesiliyor.

Ses kayıtlarında, Başbakan Erdoğan, Mehmet Fatih Saraç’ı arayarak Sarıgül’ün hem gazete hem de televizyonda çok önde verilmesi ile ilgili sitemini dile getiriyor. Saraç’ın Erdoğan’a verdiği ‘Size eksik bilgi vermiş olabilirler’ cevabına ise Erdoğan, ‘Ben kendim bakıyorum, her gün gazetelere televizyonlara bakıyorum’ diyerek yanıt veriyor.

‘GEREĞİNİ YAPIN’
Ses kayıtlarında Saraç’ın, Ciner ile konuştuğunu ve kendisinin Hüsamettin Özkan’ın gazetenin stratejisiyle hiçbir alakası olmadığını ve rahat olabileceğini söylediğini iletiyor. Daha hassas olacağını söylemesi üzerine Başbakan’ın cevabı ise ‘O zaman gereğini yapın’ oluyor.

SARIGÜL’DEN CEVAP GECİKMEDİ
Şişli Belediye Başkanı ve CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, ortaya çıkan ses kayıtlarıyla ilgili twitter’dan yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

“Bugün ortaya çıkan ses kayıtları ülkemizde demokrasinin nasıl katledildiğinin en somut göstergesidir. Halkın iradesine sansür ile ambargo koyabileceğini sanmak, kendini dünya lideri sanan zavallı bir diktatörün son çırpınışlarıdır.”

sarigul-tweet.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler