Alparslan Çelik'e tahliye

Alparslan Çelik'e tahliye

Ateşli silahlar kanuna muhalefet suçundan cezaevinde tutuklu bulunan Alparslan Çelik'in de aralarında bulunduğu 7 kişi tahliye edildi.

Suriye’de düşürülen Rus uçağının pilotunun öldürülmesi olayından dolayı hakkında verilen takipsizlik kararı kaldırılıp yeniden soruşturma başlatılan Alparslan Çelik’in de aralarında bulunduğu 7 tutuklu sanık yurtdışı çıkış yasağı konulup tahliye edildi.

RUS PİLOTU ÖLDÜRDÜĞÜ İDDİA EDİLİYORDU
Alparslan Çelik’in ismini kamuyou 24 Kasım 2015 tarihinde Türk savaş uçakları tarafından angajman kuralları gereği düşürülen Rus uçağının ardından duymuştu. Uçağın iki pilotu paraşütle atlamış ve atlayışları sırasında muhalifler tarafından ateş açılmıştı. Pilotlara ateş açanın ve bu pilotlardan Oleg Peşkov’u öldürenlerin Çelik ve emrindeki birlikler olduğu iddia edilmişti.

DAHA SONRA İSTANBUL’ŞDA CENAZEDE GÖRÜNTÜLENMİŞTİ
Alparslan Çelik, Türkmen Dağı’nın düşmesinden sonra İstanbul’da Suriye’de çatışmada ölen ülkücü İbrahim Küçük’ün cenazesinde görülmüştü.

Alparslan Çelik, 1 Nisan 2016 tarihinde İzmir’in Karabağlar ilçesindeki bir lokantada “ateşli silah bulundurmak ve taşımak” suçlaması ile polis tarafından gözaltına alınmış ve 3 Nisan 2016 tarihinde tutuklanmıştı.

ÖNCEKİ GÜN YENİ SORUŞTURMA BAŞLATILMIŞTI
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın geçen yıl Suriye’de sınırı ihlal ettiği gerekçesiyle düşürülen Rus uçağının pilotunu öldürdüğü ileri sürülen Alparslan Çelik hakkındaki kapatılımış olan soruşturmayı önceki gün yeniden açması, diplomatik çevrelerde gözlerin birden bu dosyaya çevrilmesine yol açmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler