Alparslan Türkeş kabri başında anıldı

Alparslan Türkeş kabri başında anıldı

Ölümünün 15. yılı...

 

Milliyetçi Hareket Partisi Kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş'in ölümünün 15. yılında Anıtmezar'da anma töreni düzenlendi.
 
Törene, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkeş'in ailesi ve sevenleri katıldı. Bahçeli, törende yaptığı konuşmada, "Merhum Türkeş Bey'i, aramızdan ayrılışının 15. yılında özlemle ve hürmetle hatırlamak için gönüllerimizi, sevdalarımızı ve bağlılıklarımızı burada yeniden birleştirdik. Merhum Türkeş Bey devlet ve siyaset hayatında ideal, ahlak, ülkü ve erdem noksanlığını gideren, bu alanlardaki boşluğu sabırla dolduran millete mal olmuş bir değerdir. Tesadüflerin lütfunu beklemeyen, bağışların veya ikramların arayışında olmayan bir şuur insanıdır" dedi.
 
Bahçeli, Türkeş'in her durumda ahlaki buhrana dikkat çektiğini söyleyerek, toplumu saran manevi boşluğun tehlikelerine göndermede bulunduğunu ve toplumsal huzurun ahlaklı ve dürüst insanlarla temelleneceğini ifade ettiğini belirtti.
 
Bahçeli, "Merhum Türkeş Bey'in verdiği demokrasi mücadelesi, meşruiyet çizgisinden ayrılmayan yöntemi ve Türk siyasetinin denge ve nirengi noktası olması taraflı tarafsız herkesin üzerinde ittifak ettiği gerçeklerdendir" diyerek, Türkeş'in öngörü ve uzak görüşlülüğünü geniş vizyonuyla çakıştırdığını ve yaktığı dokuz ışıkla herkesin yolunu aydınlattığını belirtti.
 
Bahçeli, "Türkeş, milletimizin nabız atışlarından birisidir. Ülküsünü, ülkücüyle kavuşturan, özlemlerini ve iddialarını Türk dünyasına ulaştıran tarihi bir kişiliktir. Bunlardan dolayı kendisini saygı ve hasretle anıyoruz, tavsiyelerini daha da yukarılara çıkarmak için her türlü çabayı gösteriyoruz. Merhum Türkeş Türk milliyetçiliğinin siyasal alana donanımlı bir biçimde girmesinde, teklif ve çağrılarıyla milletimize seslenmesinde çok önemli bir kişilik olmuştur. Onun liderliğinde ülkücüler; Ötüken'den Ankara'ya, Çin Seddi'nden Adriyatik kıyılarına heveslerini, arzularını ve önerilerini tebliğ etmiş, daha iyi bir yaşam, daha huzurlu ve kudretli bir millet gerçeği için var gücüyle uğraşmışlardır" ifadelerine yer verdi. (Kaynak: haberturk.com-iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler