Alpay Ünal, Başkentin tezeğine talip!

Alpay Ünal, Başkent'in tezeğine talip!

Galatasaray’ın eski futbolcusu Hakan Şükür, Eskişehirspor’un hocası Bülent Uygun ve Alpay Ünal’ın da ortak olduğu HBA Enerji, yenilenebilir enerji alanında yeni bir yatırımı hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Galatasaray’ın eski futbolcusu ve TRT’de futbol yorumları yapan Hakan Şükür ile Eskişehirspor’un teknik direktörü Bülent Uygun geçen yıl girdikleri enerji sektöründeki yatırımlarını çeşitlendiriyor.

İkilinin ortağı olarak bulunduğu HBA Enerji, hidroelektrik ve doğalgazın ardından şimdi de biyoyakıta yatırım yapma kararı aldı. Futbol camiasının ünlü yüzlerinin ortağı olduğu şirket, Ankara’nın Esenboğa Havalimanı bölgesinde bulunan besi çiftliklerinde oluşan hayvan dışkısını (tezek) toplayıp elektrik üretmek üzere harekete geçti.

TESİS KURULACAK
Şükür ile Uygun’un Alpay Ünal ile birlikte ortağı olduğu HBA Enerji, bölgede bulunan 20’ye yakın besi çiftliğinden elde edilen tezeği toplayıp, bir biyogaz tesisinde elektriğe çevirip satmak istiyor. Alınan bilgilere göre şirket yetkilileri bununla ilgili araştırmalarda bulunmak için Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu ile (EPDK) görüş alışverişinde bulundu, ancak henüz lisans için başvurmadı. Şirket Ankara Esenboğa’nın yanı sıra birkaç farklı bölgedeki besi çiftlikleriyle de bu şekilde elektrik üretme fikrini değerlendiriyor.

Konu hakkında bilgi veren HBA Enerji’nin Yönetim Kurulu Başkanı Alpay Ünal, proje  hakkında çalışmalarının bulunduğunu doğrulayarak, “Bunun gibi birkaç bölgede daha  bu şekilde projelerimiz var” dedi.

Yenilenebilir kaynaklardan enerji üretimi konusunda farklı proje geliştirme çalışmaları sürdürdüklerini anlatan Ünal, henüz EPDK’dan lisans aşamasına gelmediklerini kaydetti.

BAŞ HARFLERİ ENERJİYE ÇIKIYOR
Futbolu bıraktıktan sonra birikimlerini değerlendirmek için ticarete atılan Hakan Şükür, Alpay Ünal ile HBA Enerji’yi kurdu. Bülent Uygun’un adı şirkette ortak olarak görünmese de HBA’nın bu üç kişinin isimlerinin baş harflerinden oluştuğu belirtiliyor.

ÜRÜNDÜL İLE EKRAN DIŞINDA DA BİRLİKTELİK
Hakan Şükür, bir zamanlar TRT’de aynı ekranları paylaştığı futbol yorumcusu Ömer Üründül ile buradaki birlikteliğini enerjiye de taşıdı. Biyoyakıt yatırımıyla ilgili olarak herhangi bir görüş belirtmeyen Hakan Şükür, “Hidroelektrik santral projelerimiz var, proje geliştiriyoruz. Doğalgazla da ilgili çalışmalar sürdürüyoruz. Burada Ömer Üründül’ün sahibi olduğu Üründül Enerji ile bir işbirliği yaptık. Kırklareli’nde yapılacak olan doğalgaz çevrim santralında birlikte hareket ediyoruz” diye konuştu. Ömer  Üründül’ün sahibi olduğu Üründül Enerji, birkaç ay önce Kırklareli’nde 240 megavat gücünde olacak doğalgaz çevrim santralı için EPDK’ya başvuruda bulundu. Santralın yatırım tutarının 240 milyon dolar olacağı öngörülüyor. (Kaynak: haberturk.com)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler