Alpay Ünal, İTÜ'ye sponsor oldu

Alpay Ünal, İTÜ'ye sponsor oldu

Türkiye Basketbol Federasyonu'nun (TBF) internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, Renaissance İstanbul Bosphorus Hotel'de gerçekleştirilen törende, sponsorluk anlaşması imzalandı.

Enerji sektöründeki başarılı faaliyetleri ile olduğu kadar farklı spor dallarına gönülden verdiği destekleri ile de dikkat çeken Era Şirketler Grubu, Türk basketboluna uzun seneler hizmetler eden ve birçok yıldız basketbolcu yetiştiren  Basketbol 2'nci Lig ekiplerinden İTÜ (İstanbul Teknik Üniversitesi) ile adını birleştirdi.

Renaissance Istanbul Bosphorus Hotel'de gerçekleşen anlaşması törenine İTÜ Spor Kulübü Asbaşkanı Kemal Erdenay, İTÜ Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Erdoğan Barlı, ERA Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Alpay Ünal ile İTÜ Basketbol Takımı teknik, idari ve oyuncu kadrosunun yanı sıra Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Harun Erdenay da katıldı.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren İTÜ Spor Kulübü Başkanı Kemal Erdenay, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıldönümü dolayısıyla kendisini şükranla anıyoruz. ERA ile İTÜ arasındaki sponsorluk anlaşması için burada yer alıyoruz. İTÜ Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Erdoğan Barlı ve ERA Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Alpay Ünal ile birlikte buradayız. Sponsorluk anlaşması nedeniyle ERA Şirketler Grubu’na teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

itu-sponsorluk-20141110-4.jpg

İTÜ Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Erdoğan Barlı ise 1953 yılından bu yana Türk sporuna hizmet verdiklerini söylerken, “Öncelikle Atamızı saygı ile anıyoruz. Ağırlıklı olarak basketbola hizmet veren bir kulübüz. 1974 yılına kadar arka arkaya başarılar kazandık. Ardından bir düşüş yaşadık. Ancak buna rağmen 1.ligde ve 2.ligde mücadelemizi sürdürdük. Sponsor bulamadığımız için bölgesel lige kadar düştük. Şimdi hedefimiz yeniden TBL’e yükselmek olacak. Oradan da arzu ettiğimiz başarıları elde etmek istiyoruz” diye konuştu.

ERA Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Alpay Ünal da yapmış olduğu açıklamada şunları söyledi: “10 Kasım olması nedeniyle Mustafa Kemal Atatürk’ü şükranla anıyoruz. Gençlik yıllarımda basketbol oynadım. Belki oyuncu olamadım ama her zaman bu camianın içerisinde kalmayı, yönetici olarak başardık. Amatör kulüplerde DSİ’ye sponsor olmuştuk. Ardından sözleşmemiz tamamlandı ve biz de nokta koyduk. Eğer biz İTÜ’ye sponsor olduysak bunda Erdenay ailesinin katkısı büyüktür. Onların burada olması bizim de gelmemizi sağlamıştır. İTÜ, çok büyük bir kulüp. Onların daha iyi yerlerde olmasını sağlamak için çalışacağız. Kısa, orta ve uzun vadeli planlar yapıyoruz. Zaten şirketlerimizde de aynı planlamayla yönetiyoruz. Şimdilik anlaşmamız üç yıllık. Ancak bu sözleşme beş yıllık da olabilirdi. Amacımız İTÜ’nün şampiyon olduğu bir fotoğrafta yer almak. Elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bu yıl takımın play-off oynaması, ikinci ya da üçüncü yıldan sonra da TBL’de oynayacak bir sürece gelmesini hedefliyoruz. Sürdürülebilir bir şey istiyoruz. Spor okulları ve altyapıya da odaklanan bir kulüp yapısı ilk hedefimiz.”

Konuşmaların ardından İTÜ Spor Kulübü ile ERA Şirketler Grubu, toplu fotoğraf çektirdi. 

itu-sponsorluk-20141-2dbf8a.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler