Alpsarı göleti hizmete girdi - İZLE

Alpsarı göleti hizmete girdi - İZLE

İl Özel İdaresince yapımı gerçekleştirilen Alpsarı Göleti, yapılan düzenleme ve yenileme çalışmalarının ardından yenilenen yüzüyle açılışı yapılarak hizmete sunuldu.

Vali Vahdettin Özcan ve eşi Leyla Özcan, Garnizon Komutanı Tankçı Kur. Alb. Özkan Ulutaş ve eşi Neslihan Ulutaş, Belediye Başkanı İrfan Dinç, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, AK Parti İl Başkanı Salim Çivitcioğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hasan Yıldız, İstanbul Çankırı Dernekleri Federasyonu Başkanı Vahap Yartaş ve üyeleri, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, STK temsilcileri, İl Özel İdaresi çalışanları ve çok sayıda vatandaşın katılımı ile gerçekleşen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Açılış Konuşmasını yapan İl Özel İdare Sekreteri Hasan Yıldız, İl Özel İdaresinin yol, su, kanalizasyon, parke taşı, eğitim, kültür, turizm ve spora verdikleri destekler hakkında bilgi verip, “Kırsal alanlarımız için refah ve gelir seviyelerini yükseltme çalışmalarına devam ediyoruz. Kısıtlı bütçemizle azami iş üretme gayreti içerisindeyiz. Bu tesis için yapılması gerekenin en iyisini yapmaya çalıştık. Çankırımıza hayırlı olsun” dedi.
 
 
Vali Vahdettin Özcan, “Bugün İlimize, Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) ortaklığıyla kazandırmış olduğumuz bu çok amaçlı sosyal tesisin açılışını yapıyor olmaktan büyük mutluluk duyuyorum.” diyerek “Açılışını gerçekleştireceğimiz sosyal tesisin 14.05.2012 tarihinde gerçekleştirilen ihalesi ile Alpsarı Göleti çevre düzenlemesi işi için yüklenici Koçsel Firması ile 813.212,53 TL değerinde sözleşme imzalanmış, yine Alpsarı Göleti Bina onarım ve çevre düzenlemesi işi için ise ayrıca 14.11.2012 tarihinde yüklenici Başoğlu Firması ile sözleşme imzalanmıştır.
 
Büyük bir emek harcanarak yenilenen bu çok amaçlı sosyal tesis sayesinde vatandaşlarımız haftanın her günü ailece vakit geçirebileceği, futbol, tenis ve basketbol gibi sportif faaliyetlerini yerine getirebileceği, bisiklet yolunda gezinti yapabileceği, çeşitli bitkilerle süslenen yürüyüş yolunda doğayla baş başa kalacağı, huzur içinde dinlenebileceği mesire alanları sayesinde nezih bir ortam bulacaktır.
 
Bu alanda; 25x50m boyutunda suni çim halı saha, 18x36m boyutunda tenis kortu, 16x36m boyutunda basketbol sahası, açık alan 10 adet fitness grubu, çocuk oyun grubu, 690 m’lik yürüyüş yolu, 470 m uzunluğunda bisiklet yolu çalışmaları tamamlanmış ve kullanıma hazır hale gelmiş, bitkilendirme çalışmaları olarak; süs eriği, ıhlamur, karaçam, süs elması, ardıç, huş ağacı vb. gibi ağaçların dikimi yapılmış olup, çocuk oyun grubu, 25 adet ahşap sekizgen kamelya, 6 adet dış mekân çeşme ve yine 8 adet dış mekân barbekü tesisimize kazandırılmıştır.
 
Yerel yönetim anlayışının en önemli ilkesi olan 'Sosyal sorumluluğa dayalı hizmet üretme' anlayışını benimseyerek, Çankırılı vatandaşlarımızın şehrin yoğunluğundan sıyrılarak sakin, temiz ve kaliteli yerlere olan ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak hizmet veriyoruz. Açılışını yaptığımız bu sosyal tesisin, vatandaşlarımıza hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim. Çankırı Özel İdaresi bundan sonra hep ilkleri yapacaktır” dedi.
 
Konuşmaların ardından, Vali Vahdettin Özcan tarafından açılışı gerçekleştirilen Alpsarı Göleti piknik, mesire ve spor alanı gezildi. Vali Özcan, Başkan Dinç ve Başkan Çivitcioğlu tenis kortunda gösteri maçı yaptı.
 
alpsarigoleti-cankiri-vahapyartas-sozcu-resim-051.jpg
 
alpsarigoleti-cankiri-sozcu-resim-052.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
8 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler