Altın Arı Ödülü Veysel Eroğlunun

"Altın Arı Ödülü" Veysel Eroğlu'nun

Bal Tanıtım Derneği'nden Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu'na "Altın Arı Ödülü"

Bal Tanıtım Derneği Başkanı Ömer Salcan, altın arı ödülünün bal ormanı projesine desteğinden dolayı bu yıl Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na verildiğini açıkladı.

Bakan Eroğlu'nun incelemelerde bulunmak için Zonguldak-Çaycuma'ya gitmesi nedeniyle ödülü Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Dr. Nurettin Akman aldı. Dernek Başkanı Salcan "Altın arı ödülü, Bal Tanıtım Derneğinin 2011 yılında birincisini verdiği ve geleneksel olarak her yıl bir önceki yılda balı en iyi tanıtan ya da sektöre en fazla katkı koyan kişi ya da kuruluşa verilmesi planlanan bir ödüldür. İlk altın arı ödülün 2010 yılında çekmiş olduğu 'Bal' filmi ile birçok ödül alan ve balın tanıtımına önemli bir katkı koyan yönetmen Semih Kaplanoğlu’na verildi. Bu yıl da ödülü Orman ve Su İşleri Bakanımız sayın Veysel Eroğlu'na vermeyi uygun gördük. Sayın Bakanın 'Bal Ormanı Projesi'ne vermiş olduğu destek bu ödülü almasında en büyük nedendir" dedi.
 
BAKAN EROĞLU MESAJINI TWITTER'DA YAYINLADI

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ise ödülle ilgili olarak Twitter'da yayınladığı mesajda "Bal Ormanları projesi çerçevesinde bizleri 'Altın Arı Ödülü'ne layık gören Bal Tanıtım Derneğine teşekkürlerimle. Türkiye'yi organik bal merkezi yapmak maksadıyla şu ana kadar 105 noktada bal ormanları kurduk. Bakanlık olarak arıcılara gerekli desteği vererek bal ormanlarının sayılarını ileride daha da çoğaltacağız. Hedefimiz dünya bal üretiminde ilk 3'ün içinde yer alan ülkemizi bal üretim ve ihracat üssü haline getirmek" dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler