Altın fiyatları tam gaz yükseliyor!

Altın fiyatları tam gaz yükseliyor!

Günlerdir süren düşüş dünden itibaren tırmanışa geçti.

Dün şiddetli bir dalgalanma yaşayan altın fiyatları hızla yükselmeye devam ediyor. Fed'in akşam açıklanan toplantı tutanaklarından sonra da yükselişini sürdüren altının ons fiyatı 1.280 doların üstünde seyrediyor.
 
Altın fiyatları 2.5 haftanın zirvesinde. Dün güne değer kaybıyla başlayan ancak öğlene doğru şiddetli bir dalgalanmayla yönünü yukarı çeken altın bugün de karar değiştirmedi. Altın fiyatları dün akşam açıklanan ABD Merkez Bankası'nın (Fed) toplantı tutanakları sonrası yükselişini sürdürdü. Altının onsu 1.285 dolar civarında seyrediyor.
 
FED'DEN NE ÇIKTI?
Dün akşam açıklanan Fed tutanaklarına göre, birçok üye, iş piyasasının görünümünde daha ileri boyutta ilerlemeler görülmesinin ardından tahvil alımlarının azaltılmaya başlanmasının uygun olacağını belirtti.
 
İSTİHDAMDA İYİLEŞME BEKLİYOR
Tutanaklarda ayrıca birçok üyenin tahvil alımlarında azaltmaya gitmenin yakın zamanda gerçekleşebileceği kanısında oldukları ifade edildi. Bu üyelerin "Eylül ayı toplantısının ardından işsizliğin giderek azalması ve istihdamda devam etmekte olan artış" ile iş piyasasının gelişimine olan güvenlerinin arttığı görüldü. 
 
ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM
 
Gram altın                            81.3 TL
Çeyrek altın                       140.9 TL 
Yarım altın                          279.2 TL (11.30 itibariyle)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler