Altın Portakallık skandal!

'Altın Portakal'lık skandal!

Escort kızlar ile prezervatif ücretleri Vakfa fatura edilmiş...

Antalya Altın Portakal Film Festivali’ni düzenleyen vakfın üç yöneticisi hakkında, festival için gittikleri İstanbul’da otelde, birlikte oldukları Türk ve Ukraynalı kadınların otel, içki ve yemek ile ilişki esnasında kullandıkları prezervatif paralarını AKSAV’a fatura ettikleri iddiasıyla 12 yıla kadar hapis cezası istendi

Antalya’daki olay, kendisini ’partili bir vatandaş’ olarak tanıtan Kemal A.B.’nin Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Mustafa Akaydın’a hitaben yazdığı, birer nüshasını da İçişleri Bakanlığı ile Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdiği ihbar mektubuyla ortaya çıktı. İhbar mektubunda, Başkan Akaydın ve ekibinin çalışmalarını başarılı bulduğu, Başkan Akaydın’ın AKSAV ile ilgili olarak kamuoyunda konuşulanlara kulak tıkamaması gerektiği belirtilerek, AKSAV’da yolsuzluk ve usulsüzlükler yapıldığının herkes tarafından konuşulduğu iddiası yer aldı.
 
Kemal A.B.’nin ihbar mektubunda, AKSAV Genel Müdür Vekili Göksel K., Genel Müdür Yardımcısı Birol K. ile AKSAV İcra Kurulu üyesi Hüseyin Ş.’nin, görevli olarak gittikleri İstanbul’da konakladıkları otelde fazla miktarda harcama yaptıkları, hatta otel odasında kondom satın alıp, bunu da AKSAV’a fatura ettikleri, AKSAV’ın parasını kendi zevkleri için harcadıkları öne sürerek, Başkan Akaydın’dan bu rezalete ’dur’ demesinin beklendiği yazıldı. İhbarda, bu görevlilerin otel konaklamalarına sevgilileri ve sevgililerinin annelerinin de dahil olduğu ve bunların parasının da AKSAV tarafından ödendiği ileri sürüldü.
 
İhbar mektubunu gönderen Kemal A.B., bu iddiaları araştırmak üzere Başkan Mustafa Akaydın tarafından AKSAV’a gönderilen bir kişinin de ’yemlenip, hovardalık ettirilip, sonra da tehdit edildiğini’ öne sürerek, bu sayede olayın üstünün kapatıldığını iddia etti.
 
2 GECE İÇİN 24 BİN LİRA 
 
İddianamede Ukrayna uyruklu T.M., S.A., S.I., Rus uyruklu I.L. ile Türk kadınları G.Ş. ve S.P’nin farklı zamanlardaki tüm konaklama ve ekstralarının Vakıf tarafından karşılandığı, bu rakamın toplamda 24 bin 56 lirayı bulduğunun belirlendiği kaydedildi.
 
RUS VE UKRAYNALI
 
Savcılığın, yazılı olarak detay istemesi üzerine otel yönetimi, geçen yıl yapılan film festivali tanıtım toplantısı için 18-19 Ocak 2011’de İstanbul’a gelen AKSAV yöneticilerinden Hüseyin Ş.’nın 501 numaralı odada Ukrayna uyruklu T.M. ile birlikte kaldığı, Birol K.’nın ise 435 numaralı odada Ukrayna uyruklu S.I. ile kaldığını, Göksel K.’nın ise Rus uyruklu I.L. ile kaldığını bildirdi. Gelen harcama dökümünde, bu kişilerin odalarındaki mini bardan kullandıkları içkiler ve ile yemek bedellerinin yanı sıra, ilişki sırasında cinsel hastalıklardan ve hamilelikten korunmak için kullanılan prezervatifin ücretinin de fatura edildiği ortaya çıktı.
 
MUHASEBECİ UYARINCA
 
Muhasebeci D.B., 2012’de genel bir denetim yapılacağını bildiğini, bu nedenle tüm faturaları incelediğini, “Denetime gerek kalmadan bu kişilerle görüşülerek, fazladan ödenen giderleri ödemelerini isteyelim” dediğini aktardı. Muhasebeci B., bu talebinin Göksel K. tarafından kabul edildiğini ve Hüseyin Ş.’nin 10 bin 940, Birol K.’nın da 4 bin 50 lirayı nakden ödediğini anlattı.
 
Hakkında 5 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası istenen AKSAV İcra Kurulu üyesi Hüseyin Ş. savcılıkta verdiği ifadede suçlamaları kabul etmeyerek, “Suçlamaların tümünü reddediyorum. İhbar mektubunu gönderen Kemal A.B. ile yüzleşmek istiyorum” dedi. AKSAV Genel Müdür Yardımcısı Birol K. da savcılıktaki ifadesinde suçlamaları reddetti. AKSAV Genel Müdür Vekili Göksel K. ise, “Kayıtlarda aynı odada kaldığım iddia edilen I.L. ile aynı odada kalmadım. Bu bayanın konaklama ücreti olarak AKSAV’a fatura edilen para, itirazımız üzerine otel tarafından Vakfa iade edildi. Yine konaklama ücretleri ödenen Türk uyruklu G.Ş. ise Hüseyin Ş.’nin kız arkadaşıdır. Hüseyin Ş. kız arkadaşının konaklama ücretini vakfımıza ödemiştir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler