Amatör sporda Kim kimi istemiyor bilelim!

Amatör spor'da "Kim kimi istemiyor" bilelim!

Çankırı'da amatör spor masaya yatırıldı ve...

Amatör spor kulüpleri yaşadıkları sorunları dile getirdiler. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyfettin Turan, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Ahmet Çardak, Futbol İl Temsilcisi Sadık Şerbet ve amatör spor kulüp yöneticileri sporda yaşanan sıkıntıları görüşmek üzere bir araya geldi.
 
Programın açılış konuşmasını yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyfettin Turan, “Yaşanan problemin kaynağına inmek ve çözüm üretmek amacıyla toplandık” diyerek kulüp yöneticilerine söz verdi.
 
4 senedir Bal ligine katılım olmaması ve bu sene amatör ligin oynanmamasının en büyük nedeninin maddi sıkıntılar olduğunu dile getiren kulüp yöneticileri özellikle ”Maddi sıkıntı en önceliğimiz. Bunun yanı sıra araç yokluğu ve antrenman yapacak sahalarımızın olmayışı bizleri ve sporcuları etkiliyor. Çoğu zaman masraflarımızı cebimizden ya da kredi kartlarımızdan ödüyoruz” dediler.
 
Hakemler konusunda sıkıntı çektiklerini dile getiren Orta Belediyespor Yöneticisi, “Çankırı’da ne olduğunu bilmeyeni hakem yapıyorlar. Hakemlerden şikayetçiyim. Adamlar dalga geçer gibi maç yönetiyorlar” dedi.
 
Çankırı Karatekin Üniversitesi spor kulübü  temsilcisi Ramazan Koç,  Çankırı’da bir spor ailesinin kurulmadığını dile getirerek, “Bir spor kamuoyu oluşturalım. Kimseye dilenmeden sorunlarımızı kendimiz çözebiliriz. Bir şeyler üretmeliyiz. ASKF Çankırı’da spora bir katkıda bulunmuyor. Herkes oturup düşünmeli” dedi.
 
Genç yeteneklerin imkansızlıklar yüzünden kaybolduğunu dile getiren SHÇEK yöneticisi Ekrem Şanlı, “Nice yetenekler çıkardık, ama belli bir noktadan sonra olmuyor. Denizi yüzerek geçiyoruz tam karaya yaklaşırken boğuluyoruz.  Öyle yetenekler tezgahlarda ve marketlerde çalışıyor. Eğer Bal ligi olsa belki gençlerimiz daha umutlanır ve kendilerine bir hedef belirlerler. Futbolun kaderi gün geçtikçe yok oluyor” dedi.
 
Gerçekleştirilen toplantıda en ilginç açıklamayı Kızılırmakspor yöneticisi Satılmış Irmak  yaptı. Kızılırmak ilçesinde 1989 yılından bu yana bir çivi bile çakılmadığını ve bu nedenle tüm maçlarını ilçe dışında oynamak zorunda kaldıklarını dile getiren yönetici Çankırı’da spora sporcuya ne kadar değer verilmediğini gözler önüne serdi.
 
Toplantıda diğer ilginç bir noktayı ise Şabanözüspor yöneticisi Bünyamin Başoğlu aktardı. Şabanözü yöneticisinin “Bizim maddi sıkıntımız da saha sıkıntımız da yok. Bizim sporcu sıkıntımız var” demesi gülüşmelere neden oldu.
 
Kurşunluspor yöneticisi Sansel Hançerli ise Vali Vahdettin Özcan’ın sözünü dile getirerek, “Sayın valimiz toprak sahada futbol oynamak iyidir dedi. Evet gerçekten iyi, toprak vücuttaki elektriği alıyor ama fazlasını da götürüyor. Sayısız oyuncumuz sakatlandı sahada” dedi.
 
“Bu sıkıntılar bugün başlamadı” diyerek konuşmasına başlayan Çankırı Belediyesi Gençlik Spor Kulüp Yöneticisi Şenol Kıyak, “Geçmişte de aynı sorunları yaşıyorduk. Peki şimdiye kadar ne yaptık? Hiç kendimizi bu konuda sorguluyor muyuz? Yenilerin gelmesi lazım. ASKF’ya yeni bir heyecan lazım. Bir şeyler istiyorsak buna yukarıdan başlayalım” dedi.
 
“Spora mutlaka heyecan getirmeliyiz ve bunu kendimiz yaratmalıyız” diyerek konuşmasına başlayan ASKF Başkanı Ahmet Çardak, “Heyecansızlık bizde mi, yoksa kulüplerimizde mi? Biz hiç bir kulübümüze ve ilçeye ayrıcalık yapmadık. Herkese eşit mesafede davrandık. Sizlerin sorunları bizlerin sorunlarıdır. Bu federasyon yürürse sizlerle yürür. Bizlerin görevi belli ve bunun dışına çıkamayız” dedi.
 
Son konuşmayı yapan Futbol İl Temsilcisi Sadık Şerbet, “2006′dan beri beraber çalışıyoruz. Eğer benim futbola bir zarar verdiğimi düşünüyorsanız şimdi istifamı veriyorum. Beni seçen sizlersiniz” dedi.
 
Gerçekleştirilen toplantıda ayrıca bir kulüp yöneticisi, Çankırı’da amatör spor kulüplerine yardım yapılması konusunda, “Siz yukarıyı değiştirmediğiniz sürece yardım alamazsınız’ diye söylediler. Yani sizleri istemiyorlar” dedi. (Karatekin)
 
VEDAT BEKİ'DEN ÇANKIRI İL MÜFTÜSÜ VE DE
DİN GÖREVLİLERİNE ÇAĞRISIDIR!
Çankırı'da amatör sporun içinde bulunduğu darboğazla ilgili olarak Çankırıspor - Elazığ Belediyespor karşılaşmasının ikinci yarısını Gençlik Spor İl Müdürü Seyfettin Turhan ve ASKF Başkanı Ahmet Çardak ile birlikte izleyen Genel Yayın Yönetmenimiz ve Çankırıspor Yönetim Kurulu üyesi Vedat Beki, görüşmedeki önerisini bu sayfalardan sunuyor.
 
"Sohbetimizin ana konusu 'amatör spor'du ve her iki yöneticiye de, yukarıda gerçekleşen toplantı ile ilgili olarak 'Bu toplantıya mutlaka ve mutlaka Çankırı İl Müftüsü'nü de davet ediniz' dedim!
 
Neden mi?
 
Çankırı'da amatör futbolun gelişmemesinin altında yatan 3 nedenden birisi de sokaktaki vatandaşın 'futbol'a 'dini yönden' bakışıdır!
 
Kent merkezinde bu yoğunluk belirli bir yüzdenin altında olsa da, özellikle ilçe ve köylerde yetişen genç neslin futboldan uzaklaşmasının önemli sebebi 'dini telkinler'dir. Yetişen çocuklarımız üzerinde bu baskının ortadan kaldırılması yönünde en büyük desteği de bu ilin din görevlileri vermelidir. O yüzden öncelikli olarak halen görevde bulunan Çankırı İl Müftüsü, yaşanan sorunu kavrayacak ve emrindeki din görevlilerine ve de özellikle cami imamlarına bu mesajın tersten okunması yönünde telkinlerde bulunarak cami cemaatinin futbola karşı sempatisini yükseltme yönünde gayret göstermesini isteyecektir' dedim.
 
Açık ve net çağrıda bulunuyorum: Cami imamları, öncelikli olarak Cuma hutbelerinde cemaate futbolun kötü ve de günah bir eylem olmadığını anlatmalılar ki, Çankırı'nın çocuklarını futbola, işadamlarını ve de esnafını kulüplere destek olmaya dahil edebilelim.
 
Bu çalışma yapılmadığı sürece Çankırı'da amatör futbolun gelişimi, spora desteğin sağlanması önemli ölçüde gerçekleşemeyecektir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler