Amerikalı kız öğrenciye tecavüz eden kişi böyle yakalandı

Amerikalı kız öğrenciye tecavüz eden kişi böyle yakalandı

Polis, Amerikalı kız öğrenciye tecavüz eden şüpheliyi 1 gün içinde 230 iş yerinin güvenlik kameralarını inceleyerek yakaladı.

Amerikalı kız öğrenci I.D.S.’nin (22) tecavüze uğradığını belirterek polise başvurmuş ve düzenlenen operasyonla yakalanan şüpheli tutuklanmıştı. Polisin, şüpheli Birkan Y’ye 11 kilometrelik güzergahta 230 işyerinden alınan güvenlik kamerası kayıtları sayesinde ulaştığı belirlendi.

“GÖZYAŞLARI İÇİNDE İFADE VERMİŞ
Özel bir üniversitede okuyan Amerikalı öğrenci I.D.S., 1 Mayıs akşamı saat 20.00 sıralarında Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne giderek tecavüze uğradığını bildirdi. Bir gece önce kendisini yoldan alan siyah renkli minibüsün içinde bulunan bir şoför tarafından tecavüz edildiğini ve cep telefonunun gasp edildiğini söyleyip şikayetçi oldu. Gözyaşları içinde ifade veren I.D.S., “Cumartesi akşamı erkek arkadaşımla birlikte Mecidikeyeköy, Gülbağ’da bir arkadaşımızın evine gittik. Burada gecenin ilerleyen saatlerine 2 erkek 2 kız dört kişilik bir grup halinde eğlendik ve içki içtik. Daha sonra sabaha karşı erkek arkadaşım O,. ile  birlikte evden çıktık. Bir bankamatikten para çektikten sonra arkadaşım yanımdan ayrıldı. Ben yalnız yürürken bir minibüs yanıma yaklaştı. Bana bir şeyler söylüyorlardı ancak ben söylediklerini anlamadım. Bir süre yanımda ilerledi.  Sonunda kendi isteğimle araca bindim. Bir süre gittikten sonra ağaçların bulunduğu bir alana geldik. Direksiyondaki kişi, araçtan inerek arkaya yanıma geldi. Bu sırada araçta bulunan diğer kişi dışarı çıktı. Şoför bana tecavüz etti. Daha sonra tekrar direksiyona geçti” dedi.

SAÇIMDAN TUTUP BENİ DIŞARI ATTI

Hareket ettikten kısa süre sonra şoförün kendisini saçından tutarak dışarı attığını söyleyen I.D.S., “Bir taksiye binerek Sarıyer’e gittim. Araçtan indikten sonra yürüyerek evime vardım. Ne yapacağımı bilmiyordum. Arkadaşlarımı aradım. Bana polise gitmemi söyleyince karakola geldim” dediği öğrenildi.

ÖZEL EKİP BİR GÜNDE AYDINLATTI
Amerikalı öğrencinin şikayeti üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü alarma geçti. Asayiş Şube Müdürlüğü, Gasp Büro Amirliği bünyesinde kurulan özel bir ekip konuyu araştırmaya başladı. Genç kızın otomobile bindiği bölgede 11 kilometrelik güzergahta 230 işyerinden alınan kamera görüntüleri titizlikle incelendi. Bu inceleme sonucu Amerikalı genç kızın bindiği siyah renkli minibüsün plakası tespit edildi. Bir şirkete ait olduğu tespit edilen aracı, o gece kullanan kişinin ismi belirlendi ve İ.D.S’e gösterildi. İ.D.S., kendisine  tecavüz edenin bu kişi olduğunu tespit edince, operasyon için düğmeye basıldı.

PAZAR GECESİ GÖZALTINA ALINDILAR
Şişli’de Pazar gecesi düzenlenen operasyonda şüpheli Birkan Y. (23) gözaltına alındı. Bu kişinin ifadesi doğrultusunda olay sırasında yanında bulunan 17 yaşındaki C.K.’ da kısa süre sonra gözaltına alındı. Gasp Büro Amirliği’nde sorgulanan şüphelilerden Birkan Y’nin ifadesinde “Şirkete ait araçla rastgele dolaşıyorduk. Yolda bu kız denk geldi. Yanına yaklaşıp onu eve bırakabileceğimizi, söyledik. Ancak sarhoştu ve söylediklerimizi anlamıyor gibiydi. Bir süre sonra kendi isteği ile minibüse bindi. Biraz sohbet ettik. Onunla Fulya’ya gittik. Benimle kendi isteği ile birlikte oldu. Daha sonra minibüsten indi. Telefonunu araçta unutmuş” dediği öğrenildi.

GASP EDİLEN TELEFON GENÇ KIZA TESLİM EDİLDİ
Öte yandan şüphelinin gasp ettiği I.D.S.’ye ait cep telefonu da Şişli’de bir telefon bayiinde bulundu. Şüphelinin cep telefonunu 350 lira karşılığında sattığı belirtildi. Bulunan telefon, I.D.S.’ye Asayiş Şube Müdürlüğü’nde teslim edildi.

“SOHBET ETTİK” DEDİ AMA İNGİLİZCE BİLMİYORMUŞ
Bu arada, İngilizce bilmediği öğrenilen şüphelinin ifadesinde “Biraz sohbet ettik” demesi üzerine yöneltilen  “Hangi dilde, nasıl sohbet ettiniz?” sorusuna da yanıt veremediği belirlendi. Şüpheli Birkan Y’nin,  daha önceden kasten yaralama suçundan polise geliş kaydı bulunduğu öğrenildi.  Poliste işlemleri tamamlanan Birkan Y., tutuklanırken, yanında bulunan mahalle arkadaşı C.K. serbest bırakılmıştı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler