Amigo kızlar sahaya iniyor!

Amigo kızlar sahaya iniyor!

Anadolu Efes Basketbol Kulübü’nün maç aralarında sahneye çıkıp seyirciyi coşturacak yeni dansçılar çalışmalara başladı.

Onlar sahaya çıkınca yer gök inliyor. Hayranları fotoğraf çektirmek için birbirleriyle yarışıyor. Kimden mi söz ediyoruz? Tabii ki ‘Efes Kızları’ndan. Bu yılki seçmeler bitti, Anadolu Efes Basketbol Kulübü’nün maç aralarında sahneye çıkıp seyirciyi coşturacak yeni dansçılar çalışmalara başladı. İlk maç öncesi ‘Efes Kızları’ ile buluştuk.
 
Salona girdiğimde birbirinden güzel, oldukça fit görünümlü yedi kız sahada antrenmana başlamıştı bile. Rakip takımı yenmek için maç öncesi hazırlık yapan oyuncular gibi, büyük bir ciddiyetle ilk çıkacakları maçın koreografisini çalışıyorlardı. Bir hareket yirmi, belki otuz kez tekrarlanıyordu; iyice oturana kadar. Hayranlıkla hatta biraz da imrenerek izledim. Çünkü karşımda bir gram yağ fazlası olmayan, deyim yerindeyse Barbie bebek görünümlü yedi şahane kadın vardı. Provalar bitti ve biz söyleşimize başladık. Haliyle böyle bir vücuda sahip olmanın kolay yolu olup olmadığını sordum önce. Kan ter içinde kalana kadar spor yapmanın çok da gerekli olmadığını öğrendim. Biraz yediklerimize dikkat etmek ve on beş dakikalık egzersiz yeterliymiş. 
Egzersizden sıkılanlar için güzel bir müzik eşliğinde yirmi dakika dans etmek de işe yarıyormuş. Bir de yürüyüş öneriyorlar. “Çiğ köftemizi de, suşimizi de, tatlımızı da yeriz, hiçbir zaman keyfimizden vazgeçmeyiz” diyorlar. Ama sezon öncesi maçlara kadar düzenli antrenman yapmayı ihmal etmiyorlar. Rihanna, Madonna, Beyonce gibi ünlü isimlerin koreograflarıyla çalışıyorlar. Öğrendiğimize göre Türkiye’nin tek profesyonel dans grubuymuş Efes Kızları. Grubun koordinatörü Müjgan Nadanoğlu, Avrupa’nın sayılı takımlarından ve yarışmalarda dereceleri zorlayan bir ekip olduklarını söylüyor. “Türkiye’de yarışabileceğimiz başka ekip yok. Hobi olarak yapan ekipler var ama bu ekiplerin devamlılığı olmuyor.”
 
MAÇ ÖNCESİ DUA EDERİZ
“Gösteri öncesi uğurunuz var mı?” diye soruyorum. Ekibin tüm kızları melek enerjisine inandığını söylüyor. Her maç öncesi soyunma odasında kötü enerjilere ve nazara karşı dua ediyorlar. Dua bitiminde ise dilekleri gerçekleşmiş gibi “Bu iş oldu” diyorlar. Nazara gelmeleri çok doğal çünkü onların sahne sırası geldiği zaman bütün salon alkış kıyamet yıkılıyormuş. “Biz çıktığımızda tüm salonun gözleri üzerimizde oluyor. Sosyal medyadan da takipçilerimiz, fanatiklerimiz var. Hayranımız bol. Fotoğraf çektirmek isteyenler, evlenme teklifi edenler bile oluyor.” 
 
Maçlara sadece onları seyretmek için gelenler bile varmış. Bu kadar hayran bolluğu olunca muhtemelen hediyeniz de bol oluyordur deyince bütün kızlar hep bir ağızdan “Ne ararsanız var” diyorlar. Çikolatalar, çiğ köfteler, kahveler… Meyveler, çiçekler ve en ilginci çiçeklerin içinden çıkan tek taş yüzükler. Kızlara hemen beni de gruba almalarını teklif ediyorum. (AKŞAM)
 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler