Ampul Tayyip şarkısına ceza yağdı!

"Ampul Tayyip" şarkısına ceza yağdı!

Mahkeme Başbakan’a hakaretten 51 bin 700 TL para cezası verdi.

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın “demokratikleşme” adı altında paket açıkladığı dönemde Giresun’daki bir mahkeme, eğitim sistemiyle ilgili eylem yaparken “Ampul Tayyip” şarkısı söyleyen 7 lise öğrencisine “kamu görevlisine hakaret” suçundan adli para cezası verdi.
 
Giresun 1. Sulh Ceza Mahkemesi’nin verdiği karara göre öğrencilerden A.Ö, H.C.A, T.A. tek eylemden 4 bin 700’er TL, U.E.H, U.Ö, F.Y. ve E.B. ise iki eylemden 9 bin 400’er TL adli para cezası ödeyecek. 7 öğrencinin toplam ödeyeceği ceza miktarı 51 bin 700 TL oldu. Para ödenmezse 3 öğrenci 235’er gün, 4 öğrenci ise 470’er gün hapse girecek.
Oysa aynı sözden dolayı Bursa’da açılan davada 8 kişi beraat etmişti.
 
Yaşları 18’den küçük Liseli Genç Umut üyesi 7 öğrenci, Halkevleri üyeleri ile birlikte Giresun kent merkezinde eğitim sistemini eleştiren bir eylem yaptı. 2 Ocak 2011’deki eylem sırasında öğrenciler, “Ampul Tayyip” şarkısını söyledi. 26 Şubat 2011’de benzer bir eylem daha düzenlendi. Giresun Cumhuriyet Savcısı Zühal Şinoforoğlu, öğrenciler hakkında “kamu görevlisine görevindendolayı alenen hakaret” suçundan iddianame düzenledi.
 
Avukat Deniz Özbilgin, savcının iddianameyi hazırlamadan önce Başbakanlık’a “gizli” kodlu bir yazı yazarak “Sayın Başbakan’ın şahsına bir hakaret eylemi gerçekleştiğini, bu konuda şikâyeti olup olmadığını” sorduğunu ifade etti.
 
Savcılığın yazısına Başbakanlık’ın değil, Erdoğan’ın avukatları tarafından yanıt verildiğini belirten Özbilgin, yanıtta, "..herhangi bir şikâyet aranmaksızın savcılıkların kendiliğinden soruşturma yürütmesi gerektiğinin” bildirildiğini ifade etti.
 
Öte yandan savcılık, yürüyüşte atılan “Dünya yerinden oynar Meclis’ten adam çıksa” şeklinde slogan atıldığı için TCY’nin 301. maddesinde düzenlenen TBMM’yi alenen aşağılama suçundan soruşturma yapmak için Adalet Bakanlığı’ndan izin istedi. Bakan Sadullah Ergin, soruşturma izni vermedi. (Kaynak: cumhuriyet.com.tr)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler