Anayasa Mahkemesinden İPTAL!

Anayasa Mahkemesi'nden İPTAL!

Anayasa Mahkemesi, terör suçlularına 10 yıllık tutukluluk süresi öngören maddeyi iptal etti..

Anayasa Mahkemesi, terör suçlarına 10 yıllık tutukluluk süresi öngören maddeyi "ölçüsüz ve uzun" olduğu gerekçesiyle iptal etti.
 
Anayasa Mahkemesi, 3. Yargı paketinin bazı maddelerine ilişkin iptal başvurusunu görüştü.
 
Anayasa Mahkemesi, kamuoyunda 3. yargı paketi olarak bilinen Kanunun, "devletin güvenliğine, Anayasal düzene, milli savunmaya ve devlet sırlarına karşı ve casusluk" suçlarında CMK'da öngörülen tutuklama süresinin iki kat uygulanacağına ilişkin hükmünü iptal etti.
 
1 YIL SONRA YÜRÜRLÜĞE GİRECEK
Anayasa Mahkemesinin, kamuoyunda 3. yargı paketi olarak bilinen 6352 sayılı Kanunun, "Devletin güvenliğine, Anayasal düzene, milli savunmaya ve devlet sırlarına karşı ve casusluk" suçlarında Ceza Muhakemesi Kanununda (CMK) öngörülen tutuklama süresinin iki kat uygulanacağına ilişkin hükmün iptaline ilişkin kararı, 1 yıl sonra yürürlüğe girecek.
 
Yüksek Mahkeme, CHP'nin açtığı davada, TCK'daki, "Devletin Güvenliğine Karşı Suçlar", "Anayasal Düzene ve Bu Düzenin İşleyişine Karşı Suçlar", "Milli Savunmaya Karşı Suçlar" ve "Devlet Sırlarına Karşı Suçlar ve Casusluk" suçlarında, CMK'da öngörülen 5 yıllık tutuklama süresinin 2 kat artırılmasını düzenleyen kanun hükmünü iptal etti.
 
5 YILDAN UZUN KALANLAR...
İptal hükmü, kararın Resmi Gazete'de yayımlanmasından başlayarak bir yıl sonra yürürlüğe girecek. 
 
Yüksek Mahkemenin kararıyla TCK'nın 302'den 339'a kadarki maddelerinde tanımlanan, "Devletin güvenliğine, anayasal düzene, milli savunmaya, devlet sırlarına karşı ve casusluk" suçlarından 5 yıldan daha uzun süre tutuklu bulunanlar tahliye olabilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler