Anayasal düzeni değiştirmemiz lazım

Anayasal düzeni değiştirmemiz lazım

İçişleri Bakanı Efkan Ala, CNN Türk’te açıkça, anayasal düzeni değiştireceklerini söyledi. Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan da, AKP’ye muhalefet eden herkesi “paralel” ilan etti...

CNN Türk’te Akif Beki’nin sunduğu “Baştan Sona” programına katılan İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın “Biz bu anayasal düzeni değiştirmezsek, biz bu kapalı düzeni değiştirmezsek inanın başka paralel, teğet yapılar çıkar” sözleri dikkat çekti. Ala’nın bu ifadeleri üzerine Beki, araya girerek “Anayasal düzeni değiştirmek gibi izleyiciye tehlikeli gelebilecek bir kavram kullandınız. Cebren değiştirmek suç...” uyarısında bulundu. Ala da bunun üzerine, “Şiddetle değil, anayasal düzeni anayasa kuralları içinde değiştirmek. Meclis çoğunluğu verirse referanduma götürürüz. Kendisi değiştirecek yani. Hatta öyle ki toptan değiştirme fırsatı verse ve biz hepsini Meclis’te yapıp, yine de Meclis’te çoğunluğumuz olmasına rağmen referanduma götürelim” yanıtını verdi.

Öte yandan Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, 12 yıldan bu yana AKP iktidarına saldıran bütün yapıların “paralel yapı” olduğunu savundu.

HER ŞEY “PARALEL”
AKP’nin Polatlı İlçesi kongresine katılan ve burada partililerine hitap eden Akdoğan, şöyle konuştu: “Derin devlet yapılanmaları, çeteler, devlet gücünü kullanarak iktidarları etkisizleştirmek isteyen yapılar da paralel yapı. KCK terör örgütünün yapılanmaları bölgede devlet yerine geçebilecek alternatif bir otorite üretme çabaları, onlar da paralel bir yapıdır. Vesayetçi odaklar, yeşil Ergenekon, din kisvesi altında olursa veya etnik görünümde. Bütün bu paralel devlet, illegal yapılanmalar, vesayetçi odaklar, darbeci odaklar bunların hiçbirine müsaade etmeyiz. Hepsiyle mücadele ederiz. Hiç kimse ‘Seçilmiş iktidarları ben yönetirim’ sevdasına kapılmasın. Geçti o dönemler.” 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler