Anız yakma lüksü ormanı kül ediyor!

Anız yakma lüksü ormanı kül ediyor!

Ilgaz'da geçtiğimiz günlerde yanarak kül olan 2.5 hektarlık ormanlık alanın sorumluları Satılar köyünde anız yakanlar olarak belirlendi.

Geçtiğimiz günlerde Ilgaz'da yaklaşık 2.5 hektarlık ormanlık alanın heba olmasına neden olanlar yapılan çalışma sonucu ortaya çıkarıldı.

Sözcü18 Haber Merkezi'nin elde ettiği bilgilere göre Ilgaz'a bağlı Satılar köyünde yasak olmasına karşın anız yakma sonucu rüzgarın da etkisiyle tamamı karaçamlardan oluşan 2.5 hektarlık orman arazinin yanması ile sonuçlanan olayla ilgili soruşturma cumhuriyet savcılığınca yürütülmekte.

Elde edilen bilgilere göre ormanlık alanın yanmasına neden olan ilk ateşin Satılar Köyü arazisi içinde vatandaşın anız yakması ile ortaya çıktığı belirlendi.

Ilgaz Orman İşletme ile Ilgaz Cumhuriyet Savcılığının ortaklaşa sürdürdükleri çalışmaların tamamlandığı ve suçluların kısa süre içerisinde tutuklanarak mahkemeye çıkarılacakları öğrenildi.

TCK 526. MADDE İŞLİYOR

Ülke genelinde ürün hasadından sonra anızların yakılması çevre ve toplum sağlığı, kamu düzeni, halkın güvenliği ve esenliği ile kamu malları üzerindeki olumsuz etkileri önlemek için anız yakılması yasak. Bu yasağa uymayanlar hakkında TCK’nın 526. maddesine göre işlem yapılmak üzere cumhuriyet savcılıklarına suç duyurusunda bulunuluyor. Ayrıca Kabahatler Kanunu’na göre de idari para cezası uygulanmakta.

Madde 526: (Değişik: 12.6.1979 - 2248/21 md.) Yetkili makamlar tarafından adli işlemler dolayısıyla ya da kamu güvenliği ve kamu düzeni veya genel sağlığın korunması düşüncesiyle kanun ve nizamlara aykırı olmayarak verilen bir buyruğu dinlemeyen veya bu yolda alınmış  bir önleme uymayan kimse, eylem ayrı bir suç oluşturmadığı takdirde, üç aydan altı aya kadar hafif hapis ve bin liradan üç bin liraya kadar hafif para cezasıyla cezalandırılır.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler