Ankara - Çankırı karayolu kar nedeniyle...

Ankara - Çankırı karayolu kar nedeniyle...

Bütün yurdu etkisi altına alan kar yağışı, özellikle Ankara - Çankırı karayolunda ulaşımı büyük ölçüde aksatıyor.

Tüm yurdu etkisi altına alan yoğun kar yağışı, gün boyu Ankara - Çankırı arasındaki karayolunda da yer yer sıkıntıların yaşanmasına neden oldu.

130 km'lik karayolunda seyahat normal şartlarda 2 saat dolayında sürerken, bugün aynı mesefe ortalama 3.5 saat civarında katedildi.

Edinilen bilgilere göre Tekebeli ve Baykuş Boğazında araçların önemli düzeyde sıkıntı yaşadıkları, bazı araçların da yollarda kaldıkları öğrenildi.

Özellikle akşam saatlerinde Ankara'da tipi haline dönüşen kar yağışının şehir içerisindeki trafiği de olumsuz yönde etkilemesi nedeniyle, AŞTİ'den çıkış yapan yolcu otobüslerinin bir saati aşan süreye karşın hala Havaalanı kavşağına ulaşamadığı bilgisine ulaştık.

Yoğun kar yağışının devam etmesi halinde, gece boyunca Ankara - Çankırı karayolunun çok daha büyük sıkıntılara neden olabileceği tahmin edilmekte.

19 KÖY YOLU KAPANDI
Çankırı'da 19 köy yolu dünden beri devam eden kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandığı bildirildi.

İl Özel İdaresi Köye Yönelik Hizmetler Birliği'nden yapılan açıklamada, Çankırı'nın Atkaracalar ilçesinde 7, Kurşunlu'da 11 ve Orta'da kar yağışı nedeniyle 1 köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi. Açıklamada, karla mücadele çalışmalarının 1 kar makinesi, 13 greyder, 2 dozer ve 6 kar kamyonu ile aralıksız olarak devam ettiği ifade edildi. Açıklamada karla mücadele çalışmalarının ise aralıksız devam ettiği kaydedildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler