Ankara Disneylandın son arsası satışta!

Ankara Disneyland'ın son arsası satışta!

TOKİ 21 şehirdeki 40 arsayı açık artıma ile satacak...

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) başta İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Diyarbakır gibi büyük şehirler olmak üzere 21 ilde toplam 40 arsayı açık artırma yöntemi ile satışa çıkarıyor. Düzenlenecek müzayedede Ankara’nın “Disneyland”inin kurulması düşünülen Tema Park’ta kalan son 36 dönümlük konut arsası 4,5 milyon lira muhammen bedelle satışa çıkıyor.

TOKİ, kaynak geliştirme projeleriyle Türkiye’nin konut ve kentleşme sorunları karşısında dar gelirli vatandaşlara düşük maliyetli çözümler üretiyor. İdare, Hazine’ye herhangi bir yük getirmeden, ihtiyacı olan finansmanı arsa ve işyeri satışları ile hasılat paylaşımı ve kaynak geliştirme projelerinden elde ediyor. Böylelikle yoksul ve alt gelir grubundaki vatandaşların da kaliteli çağdaş ve güvenilir mekânlarda ikamet edebilmeleri sağlanıyor. 
 
Ankara Tema Park’ta kalan son arsa
TOKİ kaynak geliştirme kapsamında 21 ilde 40 arsasını satışa çıkarıyor. Satışa sunulan arsalar arasında, Ankara’nın Disneyland’inin kurulacağı belirtilen Tema Park’ta kalan son arsa da bulunuyor. 36 dönümlük konut arsası açık artırmaya 4,5 milyon lira muhammen bedelle çıkıyor.
 
Ayrıca yatırımcıların gözdesi İstanbul Başakşehir İkitelli’de 16 milyon lira muhammen bedelli 9.6 dönüm büyüklüğünde ve İstanbul Arnavutköy’de bir milyon lira muhammen bedelli 680 metrekare büyüklüğünde konut arsası da yer alıyor. Ankara’nın gözde semtlerinden Yenimahalle’de özel orta ve ilköğretim arsası da satışa sunulan taşınmazlar arasında yer alıyor.
 
16 Mayıs 2013’te saat 14:00’da yapılacak arsa satış müzayedesi Eskidji firmasının İstanbul’daki merkezinde gerçekleştirilecek. Müzayedeye TOKİ merkez binasından canlı bağlantı yapılarak teklifler alınabilecek. Arsa müzayedesine katılmak isteyenler ayrıca www.eskidji.com internet adresinden de söz konusu taşınmazlar için teklif verebilecekler.
 
Satışa sunulan taşınmazlar için hem peşin hem de vadeli teklif alınacak. 1’inci lot ile 15’ıncı lot’a kadar olan taşınmazlar için yüzde 25 peşin 36 ay vade, 16 lot nolu taşınmaz için yüzde 15 peşin 60 ay vade diğer lotlardaki taşınmazlar için ise yüzde 10 peşin 120 ay vadeli olarak satış yapılacak. Ancak 15 bin liranın altında olan taşınmazlar için sadece peşin teklif alınacak.
 
21 ilde arsa satışı
TOKİ’nin 16 Mayıs’ta satışa sunacağı taşınmazlar, Ankara, İstanbul, İzmir, Diyarbakır, Afyon, Sinop, Ağrı, Amasya, Aksaray, Bursa, Çorum, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Kars, Mersin, Kütahya, Şanlıurfa ve Tekirdağ illerinde bulunuyor.
 
Arsa satış müzayedesine katılmak isteyen gerçek veya tüzel kişilerin müzayededen önce Eskidji’nin İNG Bank Şişli Şubesi’ndeki hesabına veya toplantı günü salonlarda kurulacak veznelere katılım teminatı olarak talip oldukları arsaların her biri için ayrı ayrı ödeme yapacak. Muhammen bedeli 500 bin liradan az olan arsalar için 5 bin lira, muhammen bedeli 500 bin 1 lira ile 1 milyon lira arası olan arsalar için 50 bin lira, muhammen bedeli 1 milyon 1 liradan fazla olan arsalar için ise 100 bin lira katılım teminatı ödenmesi gerekiyor.
 
Satışa sunulan taşınmazlar hakkında ayrıntılı bilgiye www.toki.gov.tr ve www.eskidji.com internet adreslerinden ulaşılabilecek. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler