Ankara Emniyeti'nde deprem!

Ankara Emniyeti'nde deprem!

Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde bazı görev değişikliklerine gidildi.

17 Aralık operasyonunun ardından Ankara Emniyeti'nde yaşanan görevden alma dalgalarına bir yenisi daha eklendi. Tümü emniyet müdürü 77 polis müdürünün görev yerleri değiştirildi. Görev yerleri değiştirilen müdürler arasında 17 Aralık operasyonu sonrasında görevden alınan müdürler, ikinci kez görevlerinden alınarak başka görevlere kaydırıldı. Operasyon kapsamında tutuklanan eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın oğlu Kaan Çağlayan'ı gözaltına alan ekibin başında olan ve operasyonun hemen ardından görevden alınan Organize Suçlar Müdürü Şamil Kaya, ikinci kez görevden alınarak "kızak" göreve çekildi. Ankara Emniyet Müdürü Kadir Ay daha önce görevden alınırken, bu akşam Çevik Kuvvet Şube Müdürü Fatih Umutlu ile bu şubeden sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Nazmi Küçükkale'nin de görev yerleri değiştirildi. Böylece Ankara Emniyeti, 17 Aralık operasyonunun ardından büyük ölçüde sil baştan yenilenmiş oldu. Hükümetin ve bürokrasinin bulunduğu Ankara'da, emniyet teşkilatında bir ay içinde böylesine radikal görevden almaların yapılması, Türk siyaset tarihine not düşülecek önem arz ediyor. Erdoğan'ın, daha önce evindeki ofisinin dinlendiği gündeme gelmişti. Efkan Ala'nın İçişleri Bakanı olmasından sonra Ankara'daki bu operasyon dikkat çekici nitelik kazandı. Bu görevden almalar, iktidarın Ankara'da güven duyduğu bir emniyet bürokrasisi oluşturma çabası olarak yorumlandı.

Milliyet'in aldığı bilgilere göre, 17 Aralık operasyonunun ardından 4 ayrı görevden alma dalgasının yaşandığı Ankara Emniyeti'nde, bu dalgalara bir yenisi daha eklendi.

77 MÜDÜR DEĞİŞTİ 
Bu kapsamda tümü emniyet müdürü rütbesinde 77 polisin görev yerleri değiştirildi. Görev yerleri değiştirilen emniyet müdürleri arasında 17 Aralık sonrası görevden alınarak, başka görevlere tayin edilen emniyet müdürleri de yer aldı. Bu emniyet müdürleri arasında en çok dikkati çeken isim ise operasyon kapsamında tutuklanan eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın oğlu Kaan Çağlayan'ı gözaltına alan ekibin başında olan ve operasyonun hemen ardından görevden alınan Organize Suçlar Müdürü Şamil Kaya oldu. Kaya, 17 Aralık sonrası Organize Suçlar Şube Müdürlüğü görevinden alınarak, nispeten daha "pasif" bir görev olarak nitelendirilen Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü'ne tayin edilmişti. Kaya, son olarak "kızak" görev olarak adlandırılan Personel Şube Müdürlüğü emrine verildi.

İKİNCİ TAYİN
Görevden alma dalgası kapsamında ayrıca, 17 Aralık operasyonunun hemen ardından görevden alınarak pasif görevlere verilen emniyet müdürleri de ikinci kez görevden alınarak personel emrine alındı. Bu isimler arasında ise Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü iken Altındağ İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne tayin edilen Adem Yalçınkaya, Kaçakçılık Şube Müdürü iken Mamak İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne atanan Ertan Kaya, Narkotik Şube Müdürü iken Koruma Şube Müdürlüğü'ne gönderilen Emre Korkmaz gibi isimler de yer aldı. Asayiş Şube Müdürü iken İkmal Şube Müdürlüğü'ne gönderilen Ömer Barlas ise Kalecik İlçe Emniyet Müdürü oldu. Daha önce Mali Suçlar Şube Müdürlüğü'ne getirilen Erol Alkan ile Siber Suçlar Şube Müdürlüğü'ne getirilen Tacettin Çelebi ise yer değiştirdi.  

İLÇELERİN HEPSİ GİTTİ
24 ilçesi bulunan Ankara'da tüm ilçe emniyet müdürlerinin görev yerleri de değişti. Ankara'nın en önemli ilçelerinden Çankaya İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne Ahmet Yıldırım, Altındağ İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne Cengiz Akar, Keçiören Emniyet Müdürlüğü'ne Cihat Şerolar, Mamak Emniyet Müdürlüğü'ne Şerafettin Türkyılmaz, Etimesgut Emniyet Müdürlüğü'ne Cihangir Kaya, Pursaklar Emniyet Müdürlüğü'ne ise Bülent Yiğit getirildi.    

DALGALAR SÜRECEK 
Ankara Emniyeti'nde yaşanan en büyük görevden alma dalgası geçen hafta yaşanmış ve 80'e yakını rütbeli personel olmak üzere, toplam 609 personelin yerleri değiştirilmişti. Ankara Emniyeti'nde önümüzdeki günlerde de çoğunluğu memur boyutunda olmak üzere görev değişikliklerinin süreceği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler