Ankara Emniyetinde SKANDAL!

Ankara Emniyetinde SKANDAL!

Nasıl para dağıttılar?

CHP Konya milletvekili Atilla Kart yaptığı basın açıklamasıyla polis teşkilatı içerisindeki skandalı ortaya çıkardı. Kart, Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde şaibeli ikramiye ödendiğini söyledi.
 
"Ankara Emniyet Müdürlüğünde her 3 ayda bir “Taltif” adı altında ödeme yapılmaktadır. Ancak, bu ödemelerden sadece TEM Şube, Organize Şube, Asayiş Şube emrinde görevli amir ve memurlar yararlanmaktadır. Ayrıca, Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesindeki Daire Başkanları , Genel Müdür Yardımcıları, Müdür ve Personel ile birlikte İl Emniyet Müdürlüklerinde de Müdür konumundakiler Taltif edilmişlerdir. Taltif miktarı 12 maaş olup, bu maaşın 1 adedi 320 TL’dir. Amire ise 24 adet Taltif ödenmektedir. Öte yandan, Taltif oranlarını gösteren liste, EGM Portalında Personel sisteminde kayıtlı olmasına rağmen, kimin ne kadar ödüllendirildiği bu sayfada görülmemektedir. Ancak, her memur kullanıcı adı ve şifresini girerek kendisiyle ilgili bilgi alabilmektedir. Genel olarak Taltif ödemeleri gizlenmektedir. Taltif ödemeleri yoluyla, özellikle 2002’den bu yana Emniyet bünyesinde haksız ve adaletsiz ödemeler yapılmak suretiyle ve nüfuz suiistimali yoluyla ayırımcılık yapıldığı görülmektedir. " diyen Kart, görevli olmayan isimlere bile para verildiğini şöyle anlattı:
 
"Taltife konu olay veya başarıyla ilgili Birim Personeli dışında, emeği geçmeyen personel taltif teklif listesine eklenmekte, personelin görevli olmasının fiilen mümkün olmadığı dosyalarda bile yeraldığı (Komiser Yardımcılığı kursunda bulunan personelin teklif listesine yazılması gibi) , özellikle operasyonel çalışmalarla ilgili teklif listelerinde katkısı bulunmayan , idari birimlerde çalışan (personel, eğitim, sosyal hizmetler, ruhsat, pasaport, PMEM gibi) personelin yer aldığı; hatta aynı personelin aynı anda hem Asayiş , hem Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ve hem de Terörle Mücadele birimlerinin teklif listelerine yazıldığı ve teklif listelerinde kabulü mümkün olmayacak çok sayıda personelin yer aldığı uygulamalar mudat hale gelmiştir.
 
 Bu vakıa , Emniyet’in kendi kayıtlarında bile kabul edilmiştir. Haksız taltif ödemeleri yoluyla, lüzumsuz kaynak sarfına yol açıldığı itiraf edilmektedir."
 
DOLANDIRICILIK
 "Bu tablonun anlamı en hafif deyimiyle görevi kötüye kullanmak ve kamuyu zarara uğratmaktır." diyen Kart, "AKP İktidarıyla birlikte; başta Emniyet, Yargı ve Mülki İdare olmak üzere; Devlet yönetiminde, 'Parti ve Cemaat Memuru' yapılanması yoluyla ı yaratılan tahribatın bedellerini, Türkiye, toplum olarak ödemeye başlamıştır." dedi.
 
 "Polis bir taraftan Hükümet eliyle vatandaşa karşı şiddet uygulamak durumunda kalmış, devamında ise 'Taltif' yoluyla tatmin edilerek, Hükümet’e bağımlı hale getirilmiştir." diyen Kart, polis içinde dolandırıcılık yapıldığını şöyle anlattı:
 
 "3 Mayıs 2011 tarih-2011/40 sayılı genelgeyle, hangi tutanakların taltife esas alınacağı açık olarak belirtilmesine ve bu durum Emniyet Genel Müdürlüğünün 22 Ağustos 2011 tarihli İç Yazışmasıyla 81 İl Müdürlüğüne talimat yoluyla ulaştırılmış olmasına rağmen; yukarıda anlatımı yapılan belgelerden de görüldüğü üzere , taltife ilişkin olarak Kurum bünyesinde düzenlenen belgeler aslında sahte belgelerdir. Zira, bu belgeler , Kurum Amirlerinin bilgi ve onayı doğrultusunda düzenlenen ve gerçek dışı olan belgelerdir. Esasen, Emniyetin kabulüne göre de, 'lüzumsuz kaynak israfına' yol açılmıştır. Yani, Ceza Kanunu anlamında 'kasten kamu zararına' yol açılmıştır. Bir başka ifadeyle, Emniyet kendi bünyesinde “Kamu dolandırıcılığı” yapmıştır."
 
Kaynak: Odatv.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler