Ankara-İstanbul bir yana Dünyaya açılmalıyız

"Ankara-İstanbul bir yana Dünya'ya açılmalıyız"

"Çankırı Geleceğini Planlıyor" sempozyumunun konuşmacılarından Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çelikten, Sözcü18'e değerlendirmede bulundu.

Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hayrettin Çelikten, "Çankırı Geleceğini Planlıyor" sempozyumu ile ilgili olarak değerlendirmede bulunduğu Sözcü18 Haber Merkezine "Ankara - İstanbul bir yana, Çankırı olarak Dünya'ya açılmalıyız" dedi.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çelikten "Toplantı kendi içerisinde oldukça verimli geçti. Ancak bence İstanbul toplantısının sonucundan ziyade son toplantı ile birlikte elde edilecek sonuç önemli" diyerek süreci dikkatle takip ettiklerini bildirdi.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çelikten sözlerini şöyle sürdürdü:

ANKET ÇALIŞMASI YAPTIK

"Çankırı'nın geleceğini yakından ilgilendiren böylesi bir toplantının bize göre sonuçları çok önem arzetmekte. Oda olarak sempozyumun yapıldığı salonda anket formu dağıttık. Bu anket formunda nitelikli iş gücü ile yatırımcı taraması gerçekleştirildi. Bana göre Çankırı'ya yatırımcının ilgisi tahminlerin üzerinde. Ancak sizin de gündeme getirdiğiniz gibi bölgede nitelikli işçi bulmakta zorlanıyoruz. Biz yatırımcıya yaptığımız daveti nitelikli işgücüne de yaptık. Benzer anketimizi Ankara'da da gerçekleştireceğiz. Oluşturacağımız veri tabanını ve de elde ettiğimiz sonuçları da kamuoyuyla paylaşacağız. İnşaallah bizleri mutlu edecek sonuçlar çıkar."

BÖLGEMİZDE KOLLEKTİF ÇALIŞMA ANLAYIŞI YOK

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çelikten, Çankırı Valisi Vahdettin Özcan'ın İstanbul'da geniş bir çevresi olduğuna dikkat çekerek Çankırı'da yaşayanlarla gurbette yaşayanlar arasında sağlanacak birlikteliğin önemli ve güzel sonuçlar doğuracağını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Üzülerek belirteyim ki bölgemiz insanında kollektif çalışma anlayışı yok. Bu anlayışı yakaladığımızda memlektimizle ilgili çok güzel işler olur. İstanbul ve Ankara'da yaşayan insanımız başta olmak üzere ülke insanı Çankırı'da üretilen ürünleri tanımıyor. Türkmen Makarna'yı, Berrak Makarna'yı, Ernamaş'ı İstanbul'da tanıtmanın gayretinde olduk. Bölgemizde üretilen ürünlerin markaları dışarıda tanınır ve bilinir hale geldiğinde bunun faydaları da bölge insanına pozitif yansıyacaktır."

YAŞADIĞIMIZ DÜNYA KÖY'E DÖNÜŞTÜYSE...

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hayrettin Çelikten'e sorduğumuz "Sayın Vali Çankırı'nın yönünün Ankara yerine İstanbul olmasını işaret etti. Sizin görüşünüz nedir?" sorumuza "Sayın Valimizin görüşüne muhalefet etmiş gibi olmayayım ama, kişisel kanaatim bırakınız Ankara'ya ya da İstanbul'a yönelmeyi, yönümüzün dünyaya açık olmasını düşünüyorum. Değerlerimizin ister sanayi ürünü olsun ister turizm olsun, dünya insanına pazarlanması gerektiği kanaatindeyim. Benim işletmeme her ay dünyanın 3-4 ülkesinden heyetler geliyor. Ben kendilerine Çankırı'nın tanıtıma değer yüzünü gösteriyorum. Buradan mutlu ayrılıyorlar. Bu sadece benim kişisel deneyimim. Bunu çok daha büyük boyutlarda yapmamamız için bir neden yok. Bu sayede Çankırı çok daha iyi tanınır. O zaman bize Ankara da İstanbul da yeterli gelmez." dedi.

ANKARA'DA 230, İSTANBUL'DA 153 BİN ÇANKIRILI VAR

Oda Başkanı Çelikten sözlerini "Köy haline gelmiş olan bir dünyada yaşıyoruz. İstanbul ve Ankara'da toplam 400 bine yaklaşan sayıda hemşehrimiz mevcut. Onlar bize biz onlara sahip çıkacağız. Ticari ve ekonomik boyutta gelişen ve büyüyen Çankırı gurbetteki hemşehrimize de bize de büyük kazançlar sağlayacaktır." diyerek sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler