Ankara Valiliğinden olaylar için açıklama

Ankara Valiliği'nden olaylar için açıklama

"Yetki ve sorumluluk sınırını aşan personel hakkında işlemler derhal ve kararlılıkla yapılacak."

Ankara Valiliği'nden yapılan açıklamada, Ankara'da sürdürülmek istenen eylemlerin vatandaşların can ve mal güvenliğini tehdit eder boyutlara ulaştığı belirtilerek, "Belirlenen görüntü ve tespitler incelenmekte olup, sorumluları hakkında yasal işlemler sürdürülerek sonuçları kamuoyu ile paylaşılacaktır" denildi.

Ankara Valiliği, Ankara'da devam etmekte olan Taksim Gezi Parkı eylemlerine ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"İstanbul ili Taksim Gezi Parkı'nda yayalaştırma ve çevre düzenlemesi kapsamındaki faaliyetlere ilişkin olarak çeşitli sivil toplum örgütleri ve gruplarca İstanbul ilinde yapılan protesto eylemlerine destek vermek amacı ile Ankara ilinde 31 Mayıs'ta başlatılan gösteri ve yürüyüşler devam etmekte olup, bazı marjinal gruplarca geliştirilerek yasadışı gösterilerin Ankara ilinde de sürdürülmek istendiği anlaşılmaktadır.

Demokrasi, hukuk devleti ve hukukun üstünlüğü içerisinde, temel hak ve özgürlükleri yüreklerinde hisseden aziz Ankaralıların, kanunlara uygun olarak gerçekleştirdikleri toplantı ve gösteri yürüyüşleri ile basın açıklamalarına Ankara'da hiçbir şekilde müdahale edilmemektedir. Ancak, son birkaç gündür sosyal medya üzerinden verilen yalan ve yanlış bilgi ve mesajlarla; vatandaşlarımız ve özellikle de gururumuz ve geleceğimiz olan sevgili gençlerimizin kanunsuz eylemlere yönlendirilmek istendiği açıkça görülmektedir.

Ankara ilinde sürdürülmek istenen kanunsuz eylemler, temel hak ve özgürlüklerimizin ayrılmaz parçası olan toplantı ve gösteri yürüyüşü özgürlüğünü aşarak vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini tehdit eder boyutlara ulaşmış ve Ankaralıların ortak malı olan kamu tesis ve araçlarına büyük zararlar verilmiştir. Ankara ilinde birkaç gündür devam eden ve marjinal grupların yönlendirdiği anlaşılan kanunsuz eylemler sonucunda yapılan tüm uyarılara rağmen şehrin ortak mobilyalarına, toplu taşım araçlarına, otobüs duraklarına, reklam panolarına, trafik cam bariyerlerine, metro girişlerine, özel ve kamu iş yerlerine ve güvenlik araç ve görevlilerine saldırıda bulunularak önemli çevresel zarar ve hasarlara sebebiyet verilmiştir. Belirlenen görüntü ve tespitler incelenmekte olup sorumluları hakkında yasal işlemler sürdürülerek sonuçları kamuoyu ile paylaşılacaktır.

Bu gelişmeler esnasında güvenlik kuvvetleri içerisinde gereklilik, ölçülülük ve orantılılık esaslarına uygun olmayan davranışlarda bulunanlar ile görev, yetki ve sorumluluk sınırlarını aşan personellerin tespiti ile haklarındaki işlemlerin derhal ve kararlılıkla yapılacağı hususu vatandaşlarımız tarafından bilinmelidir. Başkent Ankara, aziz Ankaralıların özgürlüklerinin ortak alanıdır ve hepimizindir.

Ankaralı vatandaşlarımızın genel hayatını olumsuz etkileyen, huzur ve güvenliğini ortadan kaldıran, dirlik ve düzeni bozmak isteyenler kanunlarımız karşısında hak ettikleri cevabı elbette alacaklardır. Ancak Ankara ilinde kanunsuz gösteri yapan ve bu gösterilerine devam etmek isteyen bazı marjinal grupların toplumu kışkırtarak Ankara halkının genel hayatını ve huzurunu bozacak ve kamu güvenliğini olumsuz etkileyecek protesto eylemlerine yönlendirme gayretleri dikkatle izlenmekte olup sağduyularına sınırsız güven duyduğumuz aziz Ankaralılara gerekli duyarlılığı göstermeleri, anlayışları ve akli selim davranmalarından dolayı teşekkür ederiz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler