Ankarada ABD elçiliğinde canlı bomba!

Ankara'da ABD elçiliğinde canlı bomba!

Başkent'te ABD elçiliği önünde patlama oldu...

Ankara'da Paris Caddesi'nde bulunan Amerika Büyükelçiliği'nde patlama oldu. Bölgeye çok sayıda itfaiye ve ambulans sevk edildi. İlk gelen bilgilere göre bir canlı bomba x-ray cihazından geçerken patlama oldu. Patlamada 2 kişinin öldüğü ve ölenlerden birinin canlı bomba olduğu iddia ediliyor. Yaralılardan bir kadının durumu ağır.

CANLI BOMBA KENDİNİ HAVAYA UÇURDU
İlk gelen bilgilere göre patlamanın nedeni canlı bomba... Canlı bomba x-ray cihazından geçerken patlama oldu. Patlamada 2 kişinin öldüğü ve ölenlerden birinin canlı bomba olduğu, bir güvenlik görevlisinin de şehit olduğu belirtiliyor.
 
PATLAMADAN SONRA YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ ALINDI
 
Bu arada olay yerinde bomba uzmanı ekipler incelemelerini sürdürüyor. Patlamanın gerçekleştiği kapıda büyük çapta hasar oluştu.
 
Patlamanın ardından Paris Caddesi'nin bir bölümü trafiğe kapatıldı. Yaralılar, olay yerine gelen sağlık ekiplerince çevredeki hastanelere kaldırıldı. Yaralılardan biri kadın ve durumunun ağır olduğu belirtiliyor.
 
Polis helikopteri, olay bölgesinde uçuş yaparken, patlamalanın yaşandığı yerde ise geniş güvenlik önlemleri alındı.
 
Patlama hakkında bilgi alınmak için aranan büyükelçilik telefonlarına ise cevap verilmiyor.
 
Polis olay yerine yaklaşılmaması ve özel araçların park yerinden çekilmesi yönünde uyarı yapıyor.
 
Saldırının El Kaide lideri Usame Bin Ladin'in damadının Ankara'da yakalanmasından hemen sonra yaşanması dikkat çekici... 
 
VALİ'DEN AÇIKLAMASI
Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, ölen iki kişiden birisinin ABD personeli olduğunu açıkladı.
 
İNGİLTERE BÜYÜKELÇİLİĞİ'NDEN İDDİA!
 
İngiltere'nin Ankara Büyükelçiliği'nden bir kaynak Telegraph gazetesine yaptığı açıklamada, ABD Büyükelçiliği önündeki patlamaya canlı bombanın neden olmadığını öne sürdü.
 
Kaynak, "İntihar bombacısı ya da bombalı araçla yapılan bir saldırı değildi. Birisi bir paket bıraktı ya da fırlattı" dedi.
 
PATLAMA DIŞ BASINDA
 
Uluslararası ajansların "acil" koduyla geçtiği patlama haberi, kısa sürede BBC'nin internet sitesinde de en çok okunan haber oldu.
 
Bölgedeki Associated Press muhabiri, elçilik girişi önünde bir ceset gördüğünü bildirirken, ajansa konuşan bir polis yetkilisi canlı bombayla gerçekleştirildiğini söylediği saldırıda iki kişinin hayatını kaybettiğini ifade etti.
 
video
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler