Ankarada bir garip hırsızlık!

Ankara'da bir garip hırsızlık!

Karadayı’nın avukatının harddisklerini çaldılar.

En son tutuklanan ÇHD’lilerin avukatlığını üstlenen, Ankara Barosu Yönetim Kurulu üyesi Avukat Aras’ın Cinnah Caddesindeki ofisine giren hırsızlar, bilgisayarlardaki harddiskleri kasalardan sökerek götürdüler.

Ergenekon ve Balyoz davalarının gözlemciliğini yapan, 28 Şubat soruşturmasında eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı’nın avukatlığını üstlenen, son ÇHD operasyonunun da aralarında bulunduğu çok sayıda operasyonda insan hakları odaklı avukatlık yapmasıyla dikkati çeken Ankara Barosu Yönetim Kurulu üyesi avukat Erol Aras’ın, Ankara’daki ofisine hırsız girdi. Aras’ın ofisine yan binadan tırmanarak giren kimliği meçhul kişi veya kişiler, bilgisayar harddisklerini kasalarından sökerek, CD ve flash bellekleri de alarak kayıplara karıştı.
 
Aras’ın Cinnah Caddesindeki ofisi kimliği meçhul kişi veya kişilerce soyuldu. Ofise giren kişilerin, tüm bilgisayarların kasalarını sökerek harddiskleri, flash bellekleri ve CD’leri alırken, hırsızlık süsü vermek amacıyla masaların üzerlerindeki dosyaları da karıştırdıktan sonra ofisten ayrıldıkları bildirildi. Olay yeri inceleme ekipleri, ofiste parmak izi incelemesi yaptı.
 
‘BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETTİK' 
 
Aras, “Ergenekon ve Balyoz davalarında gözlemci sıfatıyla duruşmalara katıldım. Savunma hakkı ihlallerine yönelik Ankara Barosu olarak gösterdiğimiz sert tavır birilerini rahatsız etti. Soygunun 11 bin üyeli baroyu temsilen yaptığımız çalışmalara karşı bir gözdağı vermek olarak yapıldığını düşünüyorum. Ama bizi kimse yıldıramaz. Savunma hakkına yapılan saldırılara karşı en sert şekilde cevap vermeye devam edeceğiz. Bizi bu tavrımızdan vazgeçiremeyecekler” diye konuştu.
 
Baro açıklama yaptı
 
Ankara Barosu’ndan yapılan yazılı açıklamada da, “Basit bir hırsızlık süsü bile verilmemiş, tehdit ve yıldırma amaçlı olduğunu düşündüğümüz olay hakkında Ankara Valisi ve Emniyet Müdürü doğrudan bilgilendirilmiş, durum, Ankara Barosu Avukat Hakları Merkezi’nce tutanak altına alınmıştır. Ankara Barosu, savunma hakkına ve meslektaşlarımıza karşı yapılan bütün saldırılara karşı bugüne kadar daima dik ve kararlı bir duruş sergilemiştir. Yönetim kurulumuza yapılan bu saldırıdan sonra da aynı dik ve kararlı duruşu sergilemeye devam edeceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın.”
 
KARADAYI'NIN AVUKATI
 
Aras, son olarak Ankara Barosu’na üye avukatların da tutuklandığı ÇHD’ye yönelik gerçekleştirilen operasyonun ardından baroyu temsilen İstanbul’a giderek açıklama yapmıştı.
 
28 Şubat soruşturmasında eski Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı’nın da avukatlığını üstlenen Aras, Ankara’da olaylı geçen 29 Ekim kutlamaları sırasında Emniyet Müdür Yardımcısı Mahmut Azmaz’ın burnunu kırdığı iddia edilen, “fuhuş ihbarı var” bahanesiyle apartmanının önünde emniyete ait polis araçları bekletilen CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin’in şoförü Yurtal Gültekin’i de savunmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler