Ankara'da büyük operasyon! Kooperatif vaadiyle 15 milyon TL dolandırdılar

Ankara'da büyük operasyon! Kooperatif vaadiyle 15 milyon TL dolandırdılar

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 230 sağır ve dilsiz vatandaşı kooperatif kurmak bahanesi ile 15 milyon TL dolandıran 19 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildiğini, şu ana kadar 8 şüphelinin gözaltına alındığını bildirdi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Türkiye genelinde yaklaşık 230 işitme engelli vatandaşı, kooperatif arsası sahibi olmak ve kar payı vermek bahanesiyle çok sayıda bankadan, aynı anda usulsüz bir şekilde kredi çektirerek dolandıran 19 şüpheli hakkında düğmeye bastı.

Başsavcıvekili Musa Yücel’in koordinesinde sürdürülen soruşturmada, şüphelilerin ev ve iş yerlerinde arama ve el koyma işlemi yapıldı. Yapılan aramalarda, çok sayıda şahsa ait ortaklık senetleri ve üye belgelerine el konuldu. El konulan belgelerin 20 koli olduğu bildirildi.

Şüphelilerin, işitme engelli 230 vatandaşı, 15 milyon lira tutarında dolandırdıkları belirtildi.

ANNE VE BABASI DA İŞİTME ENGELLİ
Operasyon hazırlıkları devam ettiği sırada, 20 Mart tarihinde şikâyetçilerden bazıları Esra Erol’un programına katılarak dolandırıldıklarını iddia etti. Canlı yayına telefon ile bağlanan örgüt lideri İrfan A. 21 Mart’ta yapılacak canlı yayına bizzat katılacağını bildirdi. İrfan A., 21 Mart tarihindeki programın bitiminde gözaltına alındı. Müştekiler, İrfan A.’nın anne ve babasının da işitme engelli olduğunu, işaret dilini çok iyi bildiğini, dolandırıcılık yaparken bunu kullandığını anlattı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler