Ankara'da büyük patlama!

Ankara'da büyük patlama!

Ankara Kızılay semtinde büyük bir patlama meydana geldi. Çok sayıda ölen ve yaralananların olduğu belirtiliyor.

İlk bilgilere göre  çok sayıda vatandaşın hayatını kaybettiği belirtiliyor. Dış bakın ise 23 kişinin yaşamını yitirdiğini duyurdu. Sosyal medyada ise durakların yanlarında hayatını kaybeden vatandaşların görüntüleri paylaşıldı.

ARAÇ, BELEDİYE OTOBÜSÜNE ÇARPTI VE İNFİLAK ETTİ
Saldırı, bombalı bir araçla gerçekleştirildi. Araç, bir belediye otobüsüne çarptıktan sonra infilak etti. Olay, Pazar olmasına rağmen, evlerine gitmek için otobüs bekleyen kişilerin olduğu yerde gerçekleşti. Çok sayıda belediye otobüsü ve yoldan geçen araçlar da zarar gördü. Çok sayıda yaralı olduğu belirtiliyor.

 Ankara Kızılay’da  saat 18.45′te patlama meydana geldi. Patlama, kentin en işlek bölgelerinden Güvenpark civarında oldu. Polisin bölgeyi çember içine aldığı ifade edilirken, olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve ambulansın sevk edildiği belirtildi. Ayrıca saldırının sivil vatandaşlara yönelik olduğu gelen bilgiler arasında…

AMBULANSLAR OLAY YERİNDE
Ankara’nın merkezinde saldırı üzerine çok sayıda ambulans bölgeye sevkedildi.

GEÇEN AY MEYDANA GELEN SALDIRIYA ÇOK YAKIN
Saldırı, geçen ay Ankara’da askeri servis araçlarını hedef alan saldırıya da çok uzak olmayan bir noktada gerçekleşti.

ABD UYARMIŞTI
Ankara’nın ABD Büyükelçiliği 11 Mart’ta kendi vatandaşlarına uyarıda bulunup özellikle Balçelievler bölgesinden uzak durmalarını istemişti.

patlama-ankara-kizilay-resim-03.jpg

ANKARA ALARMDAYDI
Güvenlik birimleri uzun süredir Ankara’da “alarm” durumundaydı. Hatta polislere, olası bir canlı bomba saldırı için bölge bile bildirilmişti: Emniyet, yeni hedefin Ankara merkezdeki Bahçelievler semti olabileceğine ilişkin istihbarat almıştı. Ancak patlama Kızılay’da gerçekleşti.

iKİNCİ ARAÇ ŞÜPHESİ
Patlamanın hemen arkasından güvenlik birimleri ikinci bir bomba yüklü araç olabileceğini dikkate alarak bölgeyi vatandaşları uzaklaştırıyor.

Bu arada Yargıtay birasında çalışan bazı hakimlerin de binadan çıkışlarına güvenlik nedeni ile izin verilmedi.

ANKARA VALİLİĞİ ÖLÜ SAYISINI AÇIKLADI
Ankara Valiliği Ankara Kızılay’da meydana gelen patlamada 27 kişinin hayatını kaybettiğini, 75 kişinin yaralandığını duyurdu.

İşte Valilik’ten yapılan açıklama:

“13.03.2016 Pazar günü saat 18.45 sıralarında Kızılay Güven Park’ta bir aracın patlatılması sonucunda ilk belirlemelere göre olay yerinde 23, hastaneye götürülürken 4 olmak üzere toplam 27 vatandaşımız vefat etmiş, yaralanan yaklaşık 75 vatandaşımız da çeşitli hastanelerde tedavi altına alınmıştır. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar dileriz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler