Ankara'da dev operasyon! 9 binbaşıya FETÖ gözaltısı!

Ankara'da dev operasyon! 9 binbaşıya FETÖ gözaltısı!

FETÖ terör örgütü ile irtibatları tespit edilen 2'si aktif 9 binbaşı hakkında gözaltı kararı verildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, “Kara Kuvvetleri Komutanlığı bünyesindeki asker şahıslardan FETÖ’nün mahrem imamları ile örgüt mensubu askerler arasında iletişim yöntemi olarak kullandığı, kontörlü telefonlar ile ankesörlü, büfe telefonlarından periyodik ve ardışık arama sistemiyle haberleştikleri ve FETÖ terör örgütü ile irtibatları tespit edilen 2’si aktif görevde 9 binbaşı hakkında gözaltı kararı verilmiştir” denildi. Açıklamada, gözaltı kararı verilen şüphelilerin yakalanması içi Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince çalışma yürütüldüğü de belirtildi.

24 POLİSE GÖZALTI
Öte yandan Bursa'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, kararname ile meslekten ihraç edilen 24 polis memuru gözaltına alındı.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, Bursa İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli olup bir süre önce açığa alınan ve ardından ihraç edilen 25 polis memuru hakkında yakalama kararı çıkarıldı. İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri sabah saatlerinde 25 ayrı adrese operasyon düzenledi. Operasyonda 24 şüpheli gözaltına alınırken, firari 1 şüphelinin aranmasına devam ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler