Ankarada olaylı pazar! İZLE

Ankara'da olaylı pazar! İZLE

Tuzluçayır karıştı.

Türkiye'de ilk kez cami ve cemevini aynı çatı altında bir araya getiren ibadethanenin temel atma töreni öncesi çıkan olaylar sürüyor. Dün gece Ankara'da ODTÜ'de başlayan ve sabaha kadar yer yer devam eden olaylar bugün Tuzluçayır'a sıçradı.  Olay yerine gelen CHP milletvekillerinden Huseyin Aygün ve meclis üyeleri eylemciler tarafından protesto edildi.
 
 
SOKAKLARI SAVAŞ ALANI
Gece Ankara sokakları savaş alanına döndü, ODTÜ ile başlayan olaylar Tuzluçayır'a sıçradı. Cemevi ve Cami yapımına karşı çıktı. Tuzluçayır'ın tüm sokaklarında gece yarısı başlayan olaylar temel atma töreninin yapılacağı yere kadar yayıldı. Polis göstericilere gaz ve su ile müdahale etti. 
 
Eylemciler vekilleri kovdu 
Tuzluçayır'da Cemevi ve cami yapımına karşı çıkan SDP, Halkevleri, Kaldırac, Partizan gibi marjinal gruplar mahalleye polisi sokmamak için taş, sopa ve soda şişesi ve havai fişekleri atarak polise direnişini sürdürdü. Bir göstericinin gözaltına alınmasının ardından polise karşı vatandaşlar tepki gösterdi. Polisin elinden vatandaşı almak isteyen göstericiler de polise saldırdı. Gözaltına alınan kişi Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka tarafından hastaneye götürüldü. Şu an olay yerinde CHP Belediye Başkan aday adayları ile CHP Mamak ilçe Başkanı Atilla Demirci CHP yöneticileri, Mamak CHP yönetivileri polisle görüşmeleri sürdürüyor. Temel atma yerine 200 metre mesafede yaşanan gerginlik sürüyor. Çok sayıda çocuk ve vatandaş olaylardan mağdur olmuş durumda. Tuzluçayır'ın tamamı polis ekipleri tarafından kontrol edilirken, esnaf polise tepki gösteriyor. Göstericiler, CHP Milletvekili Hüseyin Aygün'e de tepki göstererek tören alanını terk etmesini istiyor.
 
TÖREN BAŞLADI
Ankara'nın Mamak ilçesinde Cami-Cemevi ve Kültür Merkezi kompleksinin temel atma töreni başladı. Temel atma törenine, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Cem Vakfı Genel Başkanı İzzettin Doğan ve kalabalık bir halk kitlesi katılıyor.
 
btoqxsyiqaannjr.jpg
 
bto2lnmcmaazrey.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler