Ankarada onbinlere toma ve gaz müdahalesi - İZLE

Ankara'da onbinlere toma ve gaz müdahalesi - İZLE

Ankara'da polis TOMA'lar ve gaz bombası ile Kızılay Meydanı'nda Gezi Parkı eylemlerine destek için toplanan on binlerce kişiye müdahalede bulundu.

Başkentte Kızılay Meydanı'nda Gezi Parkı eylemlerine destek için on binlerce kişi bir araya geldi ve meydan tamamen trafiğe kapandı. Polis şenlik gibi başlayan eyleme bir süre sonra TOMA ve biber gazı ile müdahalede bulundu. Ankara'daki barışçıl gösterilere yönelik müdahale şu anda sürüyor.
 
Ankara'da polis çadırları topladı
Ankara'da Taksim'deki Gezi Parkı eylemlerine destek verenlerin Kuğulu Park'ta kurulan çadırları bugün de kaldırıldı. Parka sabah saatlerinde gelen polisler çadırlarda kalan eylemcileri uyardı. Ardından çadırlar polis ekipleri tarafından toplandı. Çadırları polisler Esat Karakolu'na götürdü. Çadırlarların toplanması sırasında küçük çaplı tartışmalar yaşandı. 
 
Kızılay akşam saatlerinde doldu
Daha sonra öğle saatlerinde ise eylemciler Kızılay Meydanında toplandı. Sanatçıların oluşturduğu kalabalık bir grup da meydanda yerini aldı.
 
Akşam saatlerinde ise Kızılay meydanında çok büyük bir kalabalık toplandı. Tunalı Hilmi Caddesi ve diğer caddeler üzerinden Kızılay'a inen Ankaralılar, meydanı tamamen doldurdu, meydan tamamen, çevresindeki caddeler ise kısmen trafiğe kapandı. Beşiktaş Çarşı grubu meydanda havai fişek ve meşaleler ile kutlama yaptı. Polis ise kalabalıklara uyarıda bulundu ve "eylemin kanuna aykırı" olduğunu söyleyerek, dağılmalarını istedi. Alanın çevresinde bekleyen TOMA'lar dikkat çekti. Bir süre sonra da kutlama gösterileri biçimindeki eyleme polis tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti.
 

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler