Ankarada operasyon

Ankara'da operasyon

14 ayrı adrese baskın...

 

AK Parti ve Adalet Bakanlığı'na yapılan saldırı ile ilgili olarak Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Mamak'ta 14 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.
 
Üç gün önce aynı saatlerde yapılan saldırıları gerçekleştirenlerin kamera görüntüleri, görgü tanıklarının ifadeleriyle yapılan çalışmalarda 3 zanlının kimliği tespit edilmişti. DHKP-C terör örgütü de saldırıları üstlenmişti.  Örgütün eylem yapmaya elverişli ve hatta canlı bomba olarak kullanılabilecek isimleri ve görüntü destekli olarak yapılan çalışmalarda belirlendi. Böylece üç isim zanlı olarak tespit edildi.
 
Bu isimlerin bağlantılı olduğu tespit edilen 14 dernek ve eve sabah saatlerinde baskın yapıldı. Yapılan baskınlarda ismi ve eşkali tespit edilen kişiler arandı. Herhangi bir gözaltı emri ve talimatı olmadığı için binalarda bulunan kişilere yönelik bir gözaltı sözkonusu olmadı. Ancak bir dernekte  bir kişi yapılan aramaya karşı koyduğu için ‘polise mukavemet’ iddiasıyla gözaltına alındı. Böylece sabah saatlerinde Ankara’da da eşzamanlı olarak 14 yere yapılan şafak operasyonunda 9 gözaltı gerçekleşti. Zanlılar bulunamadı.
 
Başkent’te aramalar sürerken saldırıları gerçekleştirenlerin şehir dışına kaçmış olma ihtimali de kuvvetli görünüyor. AK Parti’ye yapılan saldırıdan sonra görgü tanıkları, eylemi gerçekleştirenlerin kaçış istikameti hakkında da bilgi verdi. Kaçış istikametlerinin Ankara’nın İstanbul ile bağlantısını sağlayan ana arterlere doğru olduğu ifade edilmişti. Aramalar sadece Ankara ile sınırlı kalmayıp diğer illere de yönelik devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler