Ankara’da otobüs kazası: 2 ölü, 43 yaralı

Ankara’da otobüs kazası: 2 ölü, 43 yaralı

Başkentte, Eskişehir yolu üzerinde yolcu otobüsü ile meyve yüklü kamyonet çarpıştı.

Kaza, sabah saatlerinde Eskişehir Yolunda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Eskişehir Yolundan şehir merkezi istikametine gitmekte olan 34 ER 5703 plakalı şehirler arası yolcu otobüsü, sürücüsü Mesut Altınay’ın direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu, Yaşamkent Kavşağında kırmızı ışıkta bekleyen Fahrettin Günebak’ın kontrolündeki 06 FG 3090 plakalı meyve yüklü kamyona arkadan çarptı. Otobüs, çarpmanın etkisiyle takla attı.

2 KİŞİ ÖLDÜ, 43 YOLCU YARALANDI
Kazada, otobüs şoförü Mesut Altınay ile ismi Fatma olduğu öğrenilen 55 yaşlarındaki bir kadın yolcu olay yerinde hayatını kaybetti. Otobüste bulunan 43 yolcu ise yaralandı. 10 yaralının sağlık durumunun ağır olduğu öğrenildi. Kazayı gören vatandaşlar polis, itfaiye ve sağlık ekiplerine haber verdi. İhbar üzerine olay yerine önce 5 ambulans sevk edildi. Sağlık ekipleri durumu kritik olan yaralıları, müdahale ettikten sonra süratle hastaneye kaldırdı. Olay yerinde çok sayıda yaralı bulunması nedeniyle takviye olarak 20’nin üzerinde ambulans daha istendi. İtfaiye erleri de, takla atan otobüste sıkışan yolcuları sıkıştıkları yerden kurtardı ve hastanelere kaldırdı.

AŞTİ’YE 17 KİLOMETRE KALA
Kaza yapan şehirler arası yolcu otobüsünün Antalya’dan yola çıktığı, istikametinin ise kaza yerine 17 kilometre uzaklıktaki Ankara Şehirlerarası Terminal İşletmesi (AŞTİ) olduğu öğrenildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

ankara-trafikkazasi-2cankaybi-sozcu-resim-06.jpg

ankaradatrafikkazasi-ikicankaybi-sozcu-resim-06.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler