Ankara'da özel halk otobüsleri ve dolmuşlar hizmet vermeyecek

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Özel toplu taşıma esnafı, bu koşullarda 10 Mart 2022 Perşembe gününden itibaren hizmetlerine devam edemeyeceklerini bildirmiştir” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, özel halk otobüsü ve dolmuş esnafının ulaşım bedelinin en az 8 liraya yükseltilmesini ve ücretsiz taşıma bedelinin de belediye tarafından karşılanmasını talep ettiğini belirterek, “Bugünkü ekonomik şartlarda, bu talepleri ne vatandaşlarımızın ne de belediyemizin karşılaması mümkün değildir. Özel toplu taşıma esnafı, bu koşullarda 10 Mart 2022 Perşembe gününden itibaren hizmetlerine devam edemeyeceklerini bildirmiştir. Bu süreçte, vatandaşlarımızın olumsuz etkilenmemesi için belediyemizin tüm imkânları seferber edilecektir” dedi.

Mansur Yavaş, bugün sosyal medya hesabından videolu bir açıklama yaptı.

Yavaş, Ankara’daki özel halk otobüsü ve dolmuş esnafının, yaşanılan ekonomik zorluklar ve artan akaryakıt maliyeti karşısında ulaşım bedelinin en az 8 liraya yükseltilmesini, ayrıca Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın belirlediği ücretsiz taşıma bedelinin de belediye tarafından karşılanmasını talep ettiğini söyledi. Yavaş, şöyle konuştu:

"Bugünkü ekonomik şartlarda bu talepleri ne vatandaşlarımızın ne de belediyemizin karşılaması mümkün değildir. Özel toplu taşıma esnafı, bu koşullarda 10 Mart 2022 Perşembe gününden itibaren hizmetlerine devam edemeyeceklerini bildirmiştir.

Bu süreçte, vatandaşlarımızın olumsuz etkilenmemesi için belediyemizin tüm imkânları seferber edilecektir. Vatandaşlarımızın, mağduriyet yaşamamaları için çözüm üretilene kadar imkânları varsa özel araçlarını tercih etmelerinin uygun olacağını düşünmekteyiz.

Şunun bilinmesini isterim ki artan akaryakıt maliyetleri karşısında vatandaşlarımızın da esnafımızın da mağdur edilmeyeceği çözüm üretme çalışmalarımız aralıksız devam etmektedir."

ÖZEL HALK OTOBÜSÇÜLERİ DERNEĞİ'NDEN BASIN TOPLANTISI

Ankara Elektrik, Havagazı ve Otobüs İşletme Müessesesi (EGO) Genel Müdürlüğü, uzun zamandır beklenen toplu ulaşıma zam kararını yeni yılda onaylamıştı. Yeni alınan zam kararı ile Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği (TÖHOB) Başkanı Kurtuluş Kara, yayınladığı duyuru ile bilet zam oranının düşük olmasıyla giderlerin karşılanamadığı gerekçesiyle ile seferleri durduracaklarını açıklamış, Mansur Yavaş'ın müdahalesi ile çözüme bağlanmıştı. Akaryakıta üst üste gelen zamlar nedeniyle Özel Halk Otobüsleri tekrar kontak kapattı.

Akaryakıta gelen yeni zamlar Özel Halk Otobüsçülerini isyan ettirdi. Ankara Özel Halk Otobüsleri şoförleri Ulus'ta basın açıklaması ve eylem yaptı.  Şoförler, gelirin giderini karşılamadığını belirterek kontak kapattıklarını duyurdu.

Maliyetlerdeki fiyat artışına vurgu yapan Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin 25 Şubat 2022 tarihinde yaptığı açıklama ise şu şekilde: 

“Benzine 1.61 TL, motorine 1,51 TL zam geleceği açıklandı. EGO Genel Müdürlüğü'nün toplam geliri, SADECE AKARYAKIT GİDERİNİ karşılayamaz duruma geldi. Toplu ulaşımda fiyat artışını kaçınılmaz kılan bu zamları kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.”

ankara-oho-tweet-resim-03.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler