Ankara'da polisten karanfile gaz!

Ankara'da polisten karanfile gaz!

Ankara katliamında hayatını kaybeden vatandaşlarımız anısına Ankara Garı önüne karanfil bırakmak isteyenlere polis biber gazı ile müdahale etti.

Ankara’daki katliam saldırısında hayatını kaybedenleri anmak için olay yerine karanfil bırakmak isteyen gruba polis izin vermedi.Yaşanan gerginlikte dağılmak istemeyen gruba polis biber gazıyla müdahale etti. Alanın farklı bir noktasında ise yapılan görüşmeler neticesinde barikat açılarak girişe izin verildi.

Ankara ‘da dün patlamanın yaşandığı Tren Garı’na karanfil bırakmak için gelenler, polislerin engellemesi ile karşılaştı. Emniyet, güvenliği gerekçe göstererek patlama noktasının çevresinde barikat kurdu. Polis, önce organizasyon heyetinden 10 kişinin alana girmesine izin verdi. Bölgeye gelen vatandaşlar ise bu duruma tepki gösterdi. Bazı vatandaşlar, “Öldürürken sayıyla mı öldürdünüz ki sayıyla içeriye alıyorsunuz. Üzerimizi arayarak alana alın bizi” diye tepki gösterdi.Yaşanan gerginlikte gruba polis biber gazıyla müdahale etti. Alanın farklı bir noktasında ise yapılan görüşmeler neticesinde barikat açılarak girişe izin verildi.Bu arada Tren Garı’na gelen HDP milletvekilleri Levent Tüzel ile Hüda Kaya da polislerle bir süre konuştu.

HDP’DEN AÇIKLAMA
Konuyla ilgili HDP’den açıklama geldi. Açıklamada patlamanın gerçekleştiği noktaya karanfil bırakmak isteyen HDP Eş Genel Başkanları, Grup Başkanvekilleri ve Milletvekillerinin bulunduğu heyete Çevik Kuvvet ekipleri tarafından müdahale edildiği belirtildi. HDP açıklamasında müdahale nedeniyle yaralananların olduğu ifade edildi.

BARİKAT AÇILDI
Bu arada alanın farklı bir noktasında ise barikat açılarak girişe izin verildi.Saldırı yerinde anma düzenlenecek anmaya, acılı ailelerle birlikte, KESK, DİSK, CHP’li ve HDP’li vekiller, olayın yaşandığı Ankara Garı’na gitmek istediler. Ancak polisin kurduğu barikat nedeniyle, uzun süre alana alınmadılar. Vekiller arasında, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Grup Başkan Vekili İdris Baluken, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka da vardı.

CHP’Lİ NAZLIAKA: VALİ’Yİ ARADIM. BARİKAT AÇILDI
Polis, sadece vekiller ile kitle örgütlerinin Genel Başkanlarının anma için alana alınabileceğini, diğerlerine ise izin verilmeyeceğini bildirdi.

Bunun üzerine CHP’li Aylin Nazlıaka, Ankara Valisi’ni aradı. Valiyle yapılan görüşme sonrasında, polisler barikatları açıp, anma için gelenleri alana aldı. Nazlıaka, yaptığı açıklamada polisin önce acılı aileler, vekiller ve sivil toplum temsilcilerine müdahale hazırlığında bulunduğunu, ancak daha sonra barikatların açıldığını anlattı. CHP Ankara Milletvekili Nazlıaka şöyle konuştu,”Bizi içeri almak istemediler. Sadece milletvekili ve demokratik kitle örgütlerinin genel başkanlarını alabiliriz dedi. Biz de onu kabul etmedik. Bunun üzerine, Vali’yi aradım. Vali herkesin alınacağına dair güvence verdi. Ancak 3 kapıda bekleyen arkadaşlarımız vardı. önce bir kapı, sonra bir diğeri açıldı. Polis, başlangıçta anma için alana girmek isteyen topluluğa müdahale hazırlığı yaptı. Ancak sonradan vazgeçildi.”

“ÖFKEMİZ DE, ACIMIZ DA ÇOK BÜYÜK…”
“Öfkemiz de, acımız da çok büyük” diyen Nazlıaka, şöyle devam etti;”öfkemiz de acımız da büyük. Bu öfke bizim mücadele hırsımızı arttırıyor. Bu ülkede barışı huzuru, inşa etme, ayrılığın agayrılığın olmadığı bir Türkiye yaratma yönündeki kararlılığımızı arttırıyor.”

KESK BAŞKANI LAMİ ÖZGEN: POLİS UYANMIŞ, DÜN ALMADIĞI ÖNLEMİ ALMIŞ
Anma için Gar’a giden toplulukta yer alan KESK Başkanı Lami özgen de, “polis uyanmış; Dün miting için almadığı önlemi, bugün anma için gelenlere karşı almış. Şimdi bizim bir karanfil bırakmamıza karış önlem alıyorlar” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler