Ankarada silahlı saldırı! İZLE

Ankara'da silahlı saldırı! İZLE

Sendika binası otomotik silahlarla tarandı.

Ankara'da Türkiye Haber İş Sendikası Genel Merkezi'ne silahlı saldırı gerçekleştirildi.

Türkiye Haber-İş Sendikası Genel Merkezi'ne düzenlenen silahlı saldırıda, 4 kişi yaralandı. Alınan bilgiye göre, Kızılay'daki sendika genel merkezine girmek isteyen bir grupla sendika çalışanları arasında tartışma yaşandı.
 
Gruptan bazılarının ateş etmesi üzerine sendika çalışanı olduğu öğrenilen Şaban T. ile isimleri henüz öğrenilemeyen 3 sendika çalışanı yaralandı. Yaralılar ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. 
 
GÖZALTINA ALINANLARIN SAYISI 5'E YÜKSELDİ
Türkiye Haber-İş Sendikası Genel Merkezi'ne düzenlenen silahlı saldırıda, gözaltına alınanların sayısı 5'e yükseldi.
 
Kızılay'da sendika genel merkezindeki silahlı saldırıyla ilgili soruşturma devam ediyor. Polis ekiplerinin yaptığı ilk inceleme sonucunda, olayda, kuru sıkıdan bozma tabanca kullanıldığı tespit edildi. Ekipler, olay yerinde 3 kovan buldu, üç kişinin silahla yaralandığı tespit edildi. Yaralılardan 2'sinin bacağından, bir kişinin de kolundan vurulduğu belirtildi.
 
Güvenlik güçleri, yaptıkları çalışmada ise olaya karıştığı belirlenen sendikanın eski yöneticilerinden Salih Daşdemir'in de aralarında bulunduğu 5 kişiyi gözaltına aldı.
 
Salih Daşdemir'in daha önce yer aldığı sendika yönetiminden uzaklaştırılması üzerine dava açtığı, davayı kazanması üzerine de göreve başlamak üzere bugün sendika binasına geldiği bildirildi. Olayın ise Salih Daşdemir'in içeri alınmaması üzerine çıktığı öğrenildi.
 
Öte yandan olayda, 3 kişinin de darp sonucu yaralandığı ifade edildi.
 
"BAŞKAN VELİ SOLAK'I HEDEF ALMIŞLAR"
Türk-İş Genel Sekreteri Pevrul Kavlak, Türkiye Haber-İş Sendikası genel merkezine düzenlenen silahlı saldırıya ilişkin, ''Sendikanın eski Genel Mali Sekreteri Salih Daşdemir, 20-25 kişilik işçi olmayan bir ekip toplayarak 'işe başlayacağım' diye sendikaya gelmiş. Daşdemir'in de aralarında olduğu saldırganlar, başkan Veli Solak'ı hedef almışlar ancak yukarıya çıkamayınca kapıda çalışanlara saldırmışlar'' dedi.
 
Kavlak, yaptığı açıklamada, saldırıda sendika çalışanı 3 kişinin yaralandığını belirterek, Sendika Başkanı Veli Solak'ın sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi. Kavlak şunları kaydetti:
 
''1 yıllık bir mesele. Sendikanın eski Genel Mali Sekreteri Salih Daşdemir, daha önce bir davadan dolayı ceza aldı ve mahkeme kararı Yargıtay tarafından onanınca sendikadaki görevi düştü. Daşdemir, bunun üzerine Çalışma Genel Müdürlüğü'ne başvuruda bulunmuş ancak kendisine 'sendikanın konuyu değerlendirebileceği' konusunda bilgi verilmiş. Bunun üzerine Daşdemir, 20-25 kişilik işçi olmayan bir ekip toplayarak 'işe başlayacağım' diye sendikaya gelmiş. Daşdemir'in de aralarında olduğu saldırganlar, başkan Veli Solak'ı hedef almışlar ancak yukarıya çıkamayınca kapıda çalışanlara saldırmışlar.''
 
video
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler