Ankarada şok ölüm

Ankara'da şok ölüm

BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık’ın oğlu hayatını kaybetti.

BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık'ın oğlu 25 yaşındaki Sidar Sakık, bu sabaha karşı evlerinin balkonundan atlayarak intihar etti. 

Ankara Dikmen'de oturdukları apartmanın dördüncü katındaki balkondan atlayan BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık'ın oğlu  Sidar Sakık, babası ve aile fertleri tarafından saat 04.15'te Özel Ankara Güven Hastanesi'ne getirildi.
 
Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen Sidar Sakık kurtarılamadı. Ankara’daki evinin balkonundan sabah saat 4’te atlayarak intihar ettiğini açıklandı. Sedar Sakık’ın cenazesi yarın defnedilecek.
 
BABA SENİ ÇOK ÜZDÜM
 
BDP'li Sırrı Süreyya Önder, Sidar Sakık'ın cenazesinin bulunduğu Keçiören'deki adli tıp kurumuna gelerek gazetecilere olayla ilgili açıklama yaptı. Önder, Sırrı Sakık'ın oğlunun ölümüyle ilgili "Sırrı gece bir sesle uyanıyor. Sidar balkonda 'Baba seni çok üzdüm. Sana çok üzüntü verdim' diyor. 'Sidar yapma, etme' derken kendisini atıyor. Hadise bundan ibaret" bilgisini verdi.
 
Dün akşam Sırrı Sakık'ın evinde olduklarını anlatan Önder, dışardan silah sesleri gelmesi üzerine Sakık'ın oğlunu arayarak eve gelmesini istediğini söyledi.
 
Sidar Sakık'ın kendisi evden ayrıldıktan sonra geldiğini belirten Sakık, "Annesini çok erken yaşta kaybetmişti. İçine kapanık bir evladımızdı. Sırrı gece bir sesle uyanıyor. Sidar balkonda 'Baba seni çok üzdüm, sana çok üzüntü verdim' diyor. 'Sidar yapma, etme' derken kendisini atıyor. Hadise bundan ibaret" diye konuştu.
 
Kız arkadaşından ayrıldığı için intihar ettiği yönündeki iddiaların hatırlatılması üzerine Önder, "Böyle bir şey olmadığını" ifade etti.
 
Önder, Sidar Sakık'ın annesinin yanında defnedileceğini kaydetti.
 
Sırrı Sakık da taziyeleri Hoşdere Caddesi'ndeki ofisinde kabul ediyor.
 
YÜKSEKTEN DÜŞMEYE BAĞLI
 
Ankara Özel Güven Hastanesi Başhekimi Tevfik Ali Küçükbaş, gazetecilerin soruları üzerine Sidar Sakık’ın kendilerine getirildiğini, solunum ve kalbin durmuş olduğunun saptandığını, buna karşın tüm iknalarla müdahale edildiğini ancak yaşatılamadığını söyledi. Başhekim Küçükbaş, Sidar Sakık’ın ’yüksekten düşmeye bağlı kafa ve genel vücut travması’ nedeniyle yaşamını yitirdiğini açıkladı.
 
Savcılık ölümü şüpheli görerek soruşturma başlatırken, Sidar Sakık’ın kesin ölüm nedeni Adli Tıp incelemesi sonucunda belli olacak.
 
SAKIK: SON GÜNLERDE SIKINTILIYDI
 
Oğlunun şok ölümüyle sarsılan ve Çankaya'da bir arkadaşının işyerinde taziyeleri kabul eden BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, olayın intihar mı yoksa cinayet mi olduğuna açıklık getirdi. Oğlunun silahla vurularak ölmediğini dile getiren Sakık, "Evdeydik, sabah saatlerinde silah sesleriyle uyandık. Silah sesleri nedeniyle oğlum balkona çıktı, baktı. Belki oradan bağlamışlardır" dedi. Sakık, oğlu Sidar'ın herhangi bir problemi olmadığını ancak son günlerde sıkıntılı olduğunu belirtti.
 
BDP'DEN AÇIKLAMA
 
BDP, Muş milletvekilleri Sırrı Sakık’ın oğlu Sidar Sakık’ın ”içine girdiği bir bunalım neticesinde bu sabah babasıyla birlikte yaşadığı evin balkonundan atlayarak yaşamını yitirdiğini” bildirdi.
 
Partiden yapılan yazılı açıklamada, ”Muş Milletvekilimiz Sayın Sırrı Sakık’ın oğlu Sidar Sakık, içine girdiği bir bunalım neticesinde bu sabah babasıyla birlikte yaşadığı evin balkonundan atlayarak yaşamını yitirmiştir. Sidar Sakık’ın ölümüne dair bazı haber sitelerinde yer alan iddialar gerçek dışıdır” ifadeleri kullanıldı.
 
SİNİR KRİZİ GEÇİRDİLER
 
BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık'ın oğlu Sidar Sakık’ın, ölümü nedeniyle Ankara'daki evi yakınlarının akınına uğradı. Sakık’ın evdeki akrabaları sinir krizleri geçirirken; fenalaşanlara sağlık ekipleri müdahale etti.
 
Sakık ailesinin Çankaya Şehit Adem Yavuz Sokak’taki evinde yas var. Balkondan düşerek yaşamını yitiren Sidar Sakık'ın yakınlarının feryadı sokaklarda yankılanıyor. Aileden bazıları, Sidar Sakık’ın düştüğü balkona çıkıp feryat ederken, sinir krizine girenlere çevre hastanelerden gelen sağlık ekipleri müdahalede ediyor.
 
Sidar Sakık’ın düştüğü beton zeminin etrafı ise güvenlik şeridi ile çevrilmiş. Akan kanın görüntülenmemesi için de beton zemin yıkanmış.
 
Aile herhangi bir açıklama yapmazken; 3 kardeşe sahip Sidar Sakık’ın bu yıl İstanbul Kültür Üniversitesi’ni bitirdiği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler