Ankarada su kavgası büyüyor!

Ankara'da 'su kavgası' büyüyor!

"Musluk suyu içmeyin"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in "Şebeke suyunda yüksek oranda alüminyum" iddialarını yalanlaması üzerine Kimya Mühendisleri Odası yeni bir açıklama yaptı. Ankara'nın şebeke suyunun kirli olduğu tekrarlanan açıklamada, Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluluğu olduğu vurgulandı. 
 
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in, "Nereden alındığı belli olmayan suların tahliline dayanarak Ankaralılar'ı tedirgin etmek suçtur, bunu yapanlar hakkında yasal işlem başlatacağım" açıklaması sonrasında Kimya Mühendisleri Odası, yaptıkları açıklamanın arkasında olduğunu duyurdu. Oda yetkilileri dün yaptıkları açıklamada, "Kirlilik bir aydır sürüyor. Sağlık Bakanlığı, saptadığı kirliliği kamuoyuyla paylaşmalıdır" denildi.
 
Gökçek'in "tahlil edilen suların nereden alındığının belli olmadığı" yönündeki iddiaya ise Oda yetkilileri, "Kirliliği saptayan Sağlık Bakanlığı Ankara Halk Sağlığı Laboratuvarı'dır. Raporlar Laboratuvar arşivlerinde durmaktadır. Kimya Mühendisleri Odası kirliliği öğrenir öğrenmez Ankara Halk Sağlığı Laboratuvarı'ndan temin edilen steril kaplarla, Sağlık Bakanlığı'nın numune aldığı noktalardan usulüne uygun olarak numune almış ve analizleri Bakanlık laboratuvarlarında yaptırmıştır" dedi. 
 
"Suyun musluğumuza gelinceye kadar temiz olmasından Ankara Büyükşehir Belediyesi sorumludur" diyen Oda yetkilileri, "Sudaki alüminyum değerlerinin normale döndüğü ilan edilene kadar musluk suyu içmeyin" tavsiyesinde bulundu.
 
"AOÇ'DE VAHŞET YAŞANACAK"
Öte yandan Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Atatürk Orman Çiftliği'nde yapmayı planladığı Tema Park projesi, "Atatürk'ün vasiyetine uygun olarak planlanmadığını, ticari rant için çalışmalar yapıldığı" gerekçesiyle Mimarlar Odası'nın tepkisini çekti. Mimarlar Odası Ankara Şube Yönetim Kurulu Sekreter Üyesi Tezcan Karakuş Candan, 'ABD Toronto’da bir firmaya yaptırılan projenin adı; Vahşettin Krallığı. Adından da belli olduğu gibi bu proje ile birlikte AOÇ’de bir vahşet yaşanacak. Tema park ve getirilen kullanımlar yoluyla, gelmiş geçmiş en büyük ticari rekreasyon alanı olacak. Bu nedenle proje tamamen Atatürk’ün vasiyetine aykırıdır. Halka danışmadan, meslek odalarının görüşlerini almadan 'Tema Park yapıyorum' diye, ticaret ve rant sağlayacak bir projeyi Büyükşehir Belediyesi hayata geçirmeye çalışıyor. Bütün bunlar AOÇ’nin kuruluş felsefesine aykırıdır" dedi. 
 
Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Ali Hakkan da, 'Meslek odaları yanlış yapıyorsun diyor, mahkemeye gidiyor, mahkeme bilirkişileri meslek odaları doğru söylüyor diyor, ama hala kamu yararı olmayan, AOÇ’yi yapılaşmaya açan, plastik bir hayvan çöplüğe dönüştürecek Tema parkı, Atatürk’ün vasiyetine uygun şekilde yapıyorum diyor. Belediye Başkanı yaptığı talana kılıf bulmaya çalışıyor. Yeniden aday olmak için hamle yapmaya çalışsa da nafile, halkın tepkisinden korkarak gece yarısı teleferik için ağaç kesen, meslek odaları ile işbirliği içerisinde olmayan bir belediye başkanı, Ankaralılar gözünde meşruiyetini yitirmiştir. Tema park projesi tamamen ticari rekreasyon projesidir” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler