Ankara'da VIP tipi otomobil operasyonu

Ankara'da VIP tipi otomobil operasyonu

Ankara polisi, son dönemlerin en büyük otomobil kaçakçılığı operasyonuna imza attı. Polis, yurtdışından sahte belgelerle Türkiye'ye sokularak satılan 280 adet jip ve lüks otomobile el koydu.

Operasyonda şebeke liderlerinin de aralarında bulunduğu 19 kişi gözaltına alındı. Otomobiline el konulan isimler arasında sanatçılar, eski milletvekilleri ve işadamlarının da olduğu öğrenildi. Yaklaşık 10 milyon TL değerinde olan otomobiller nedeniyle devletin 2 milyon TL'ye yakın vergi kaybına uğradığı belirtildi.

19 GÖZALTI
Ankara Emniyeti Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yurtdışından Türkiye'ye sahte belgeler düzenleyerek soktukları otomobilleri satarak devleti vergi kaybına uğratan bir şebekeyi tespit etti. Şebekeye yönelik yaklaşık 4 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından operasyon için düğmeye basıldı. Belirlenen adreslere düzenlenen eşzamanlı baskınlarda 19 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında bulunan Ş.A., M.U, A.İ.A., S.A.H. ve S.T.'nin de örgütün lider kadrosu olduğu kaydedildi.

HEDEF ÜLKE ALMANYA 
Şebekenin özellikle Almanya'da irtibata geçtikleri kişiler üzerinden hareket ettikleri öğrenildi. Şebekenin bu kapsamda Almanya'daki çalıntı ya da oto kiralama şirketlerince kullanılan lüks araçları hedef olarak seçtikleri öğrenildi. Şebekenin bu araçları sahte belgeler düzenleyerek Türkiye'ye soktukları anlaşıldı. Şebekenin Türkiye'yi soktukları bu araçları piyasa fiyatının bir miktar altında sattıkları belirlendi.

SIFIR DEYİP SATIYORLARDI 
Şebekenin ikinci bir dolandırıcılık olayını ise bu araçların satışı sırasında yaptığı anlaşıldı. Sözkonusu araçları gerekli bakımın ardından sıfır kilometre gibi müşterilere sattıkları belirlendi. Bu kapsamda şebekenin araçların sıfır gibi görünmesini sağlayan sahte belgeler de ürettikleri saptandı.

ESKİ VEKİLLER, SANATÇILAR VE İŞADAMLARI... 
Zanlıların sahte belgelerle Türkiye'ye soktukları bu araçlar nedeniyle devleti yüklü miktarda vergi kaybına uğrattıkları da ortaya çıktı. Araçların toplam değerinin yaklaşık 10 milyon TL olduğu tespit edildi. Devletin bu araçlardan alması gereken ÖTV'yi tahsil edemediği için de 2 milyon TL vergi kaybına uğradığı anlaşıldı.

Otomobiline el konulan 280 kişi arasında sanatçılar, eski milletvekilleri ve işadamlarının da bulunduğu öğrenildi. Bu 280 kişinin de kaçak otomobilleri almaktan ifadelerine başvuruldu. Sözkonusu isimlerin araçların kaçak olduğunu bilmediklerini söylediği ifade edildi. 280 kişi hakkında da kaçakçılık malını satın almaktan işlem yapıldığı kaydedildi. Devletin el koyduğu araçların mahkeme sürecinin ardından ihale usulüyle satılacağı belirtildi. (Milliyet)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler