Ankaradaki toplantı daha akademik olmalı

"Ankara'daki toplantı daha akademik olmalı"

Vakıf Başkanı Eşref Harmandar "Çankırı Geleceğini Planlıyor" sempozyumununun İstanbul ayağını Sözcü18'e değerlendirdi.

“Çankırı Geleceğini Planlıyor” sempozyumunun birinci ayağına ev sahipliği yapan iki kurumdan birisi olan İstanbul Çankırı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Başkanı Eşref Harmandar Sözcü18’e yaptığı değerlendirmede “Gerçekleşen ilk toplantıda işin akademik yönünden ziyade sosyal ve siyasal yönünün ağırlıklı olması beni üzdü” dedi. Başkan Harmandar sözlerini şöyle sürdürdü:

SANAT VE SPORA DAHA FAZLA YER VERİLEBİLİRDİ

“Pazar günü İstanbul’da Çankırılı adına hayli yoğun bir gün yaşandı. Gerek kendi insanımızdan gerekse dışarıdan sempozyumla ilgili olumsuz bir tepki almadım. Ancak bana göre sempozyumun eksik tarafı nedir diye soracak olursan gündem içerisinde spora daha fazla yer verilebilirdi. Sıcaklığını koruyan milli atletimiz Süreyya Ayhan, Çankırıspor ve de yamaç paraşütü Çankırı insanına daha geniş anlatılabilirdi. Konuşmamda bunlara değindim. Bir de Çankırı’nın önemli konusu deprem gerçeğini dile getirdim. Çankırı’da yaşanmış ve yaşanabilecek deprem gerçeğinden uzakta plan ve proje geliştirmeyi uygun bulmuyorum. Bununla birlikte Çankırı’nın yatırım açısından bölgelere ayrılmasından söz ettim. Sempozyumun sahip olduğumuz sanatsal ve sportif yönüyle de işlenmesi gerektiğini düşünmekteyim.”

YAPILANLARA DÖNÜK DEĞİL DE,
YAPILACAKLARA DAİR ÖNERİLER GELEBİLİRDİ

Vakıf Başkanı Eşref Harmandar birinci ayağı tamamlanan sempozyumda söz alan konuşmacıların büyük bölümünün geçmişte yapılan icraatleri aktarmayı tercih ettiklerini belirterek “Bu sempozyumda konuşmacılar yapılalanlara dönük değil de yapılacaklara dair öneriler getirebilirlerdi. Sempozyumun akademik yanından ziyade sosyal ve siyasal yanı daha ağır bastı. Bu durum da beni üzdü. Gönül isterdi ki konuşmacıların geleceğe dönük projelerle ilgili düşünceleri dinleyicilere aktarma gereği duymalarıydı. Ancak yapılan bu ilk toplantı olması nedeniyle Ocak ayında Ankara’da ve Şubat ayında Çankırı’da yapılacak ikinci ve üçüncü toplantılarda bu durumun daha yerli yerine oturacağı kanaatindeyim. Ankara’daki Federasyon ve Vakıf Başkanımıza orada yapılacak toplantının daha akademik olması yönünde öneride bulundum.”

BUGÜNE KADAR ROTA ANKARA’YI GÖSTERİYORDU
Vakıf Başkanı Harmandar sözlerini “Sayın Vali’nin bir sözünü çok önemsiyorum. Çankırı olarak yüzümüzü Ankara’ya dönmüşüz. Bu duruşumuzu değiştirme zamanının geldiğine işaret eden sayın Valimize katılıyorum. Çankırı yüzünü İstanbul’a yani sermayeye döndürmeli.  Ve bunun gereği olan altyapı hazırlıklarını tamamlayarak, ilçeler bazında hedeflerini ortaya koymalı. Doğaldır ki bunu da bir plan içerisinde yerine getirmeli. Bu hedef ve planlar doğrultusunda nerede ne yapılacağı ortaya çıkartılarak, donanımlı idarecilerle yeri geldiğinde hükümetten yeri geldiğinde AB’den temin edilecek finansal kaynaklarla projelerin hayata geçirilmesi sağlanabilir” şeklinde tamamladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
7 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler